Bartın'da Turkovac uygulanması başladı

Türkiye'nin yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac, Bartın Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlandı. Gerek ilk doz gerekse hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırmak isteyen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar, MHRS,182 veya E-Nabız sistemi üzerinden randevu alabilecek.

Bartın'da Turkovac  uygulanması başladı

Türkiye’nin yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac, Bartın Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlandı. Gerek ilk doz gerekse hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırmak isteyen 18 yaş ve üzeri vatandaşlar,  MHRS,182 veya E-Nabız sistemi üzerinden randevu alabilecek. Randevularını alanlar ise Turkovac aşı odalarında aşılarını yaptırabilecek. Bartın Sağlık İl Müdürlüğü konuyla ilgili  “Türkiye'nin ilk yerli Covıd- 19 aşısı Turkovac, 7 Şubat Pazartesi günü itibariyle ilimizde de uygulanmaya başlanmıştır. Turkovac inaktif aşı türü olup geleneksel ve yaygın olarak kullanılan, iyi bilinen bir aşı türüdür. Gerekli tüm güvenlik testlerinden geçtikten sonra ülkemizde kullanıma geçmiştir. Yerli aşımız olması ayrıca gurur vericidir. Tüm Türkiye ile beraber Bartın Devlet Hastanemizde de Turkovac aşımızı uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Hedefimiz tüm vatandaşlarımızın aşılarını yaptırması ve toplumsal bağışıklamayı en kısa sürede sağlamaktır” dedi.

Hatırlatma dozunda tek doz uygulanacak

Turkovac aşısı 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlara 4 hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam 2 doz şeklinde uygulanacak. Hatırlatma dozu olarak uygulanması halinde tek doz uygulanması yeterli olacak.  Mevcut kullanımda olan Bıontech ve Sınovac aşısının yanı sıra Turkovac aşısı olmak isteyenler hafta içi ve hafta sonu randevularını alarak Devlet Hastanesi’nde aşılarını yaptırabilecekler.