Bartın'da Tavuklu Börek yemeden olmaz

Küre Dağları Milli Parkı, Gürcüoluk Mağarası, Gezen Yaylası, Ulukaya Şelalesi gibi Bartın'ın doğal güzelliklerinin tanıtımını yapan Bartın Valiliği, aynı zamanda ilin yöresel lezzetlerine de dikkat çekiyor. Valilik, Bartınlıların oldukça yakından bildiği ve yöresel mutfağın vazgeçilmesi olan Tavuklu Böreğin tanıtımını yaptı.

Bartın'da Tavuklu Börek yemeden olmaz

Küre Dağları Milli Parkı, Gürcüoluk Mağarası, Gezen Yaylası, Ulukaya Şelalesi gibi Bartın’ın doğal güzelliklerinin tanıtımını yapan Bartın Valiliği, aynı zamanda ilin yöresel lezzetlerine de dikkat çekiyor. Valilik, Bartınlıların oldukça yakından bildiği ve yöresel mutfağın vazgeçilmesi olan Tavuklu Böreğin tanıtımını yaptı. Valiliğin sosyal medyadan yaptığı bu paylaşım biraz ağızları sulandırsa da Bartın’a gelen yerli ve yabancı turistler için tavuklu böreği “Her köşesini saran doğal güzellikleri, görülmeye değer tarihi hazineleriyle Karadeniz’in tatil cenneti olan ve bir çok yöresel lezzete sahip Bartın'ımıza yolunuz düşerse "Tavuklu Böreği" mutlaka denemenizi tavsiye ederiz” sözleriyle önerdi.

Tavuklu Börek Malzemeleri Nelerdir?

4 adet kuru yufka

3 su bardağı tavuk suyu

1 tavuk

Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir. Tavaya dizilen yufkalar ocakta çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınan yufkaların üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.