Bartın'da 'Seçim adayı' kim?

Bartın'daki basın kuruluşları ve gazetecilerle sahurda bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın'ın yine bir sahurda yaptığı 'Seçim adayı' göndermesinin kendisine olmadığını iddia etti. 'Cemal Bey, bu sözleri bana etmiş olamaz, ihtimal vermiyorum' diyen Aldatmaz, 'Dese dese Aysu Hanım (Bankoğlu) için söylemiştir. Çünkü o, seçimler sonrası Bartın halkıyla yeterince ilgilenemedi, Bartın'a çok gelemedi' sözleriyle topu CHP Bartın Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu'na attı. Akın'la başlayan Aldatmaz'la topun Aysu Bankoğlu'na atıldığı 'Seçim adayı' göndermesiyle kast edilen adayın kim olduğu muammaya dönüştü.

Bartın'da 'Seçim adayı' kim?

MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, gazetecilerle bir araya geldiği sahurda “Yeni değiliz. Sadece seçim zamanı ortaya çıkan biri değiliz. Her gün çalıştık. Her gün halkla iç içeyiz. “5 sene sona gelelim” ya da “4 sene sonra halka merhaba” diyelim meselesi yok bizde” sözleriyle “Seçim adayı” göndermesinde bulunmuştu. Akın’ın bu sözleri,  2019 Yerel seçimlerinde en büyük rakibi olan ve az bir farkla seçimi kazandığı en güçlü rakibi AK Parti’nin Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’a söylediği şeklinde algılanmıştı. Aldatmaz, isim verilmese de kendisine yapıldığı şeklinde algılanan bu göndermenin “Cemal Bey, bu sözleri bana etmiş olamaz, ihtimal vermiyorum” sözleriyle kendisine olmadığını iddia etti.

Aldatmaz: “Dese dese Aysu Hanım (Bankoğlu) için söylemiştir”

AK Parti Bartın İl Başkanlığınca yapılan sahurda “Ben her zaman Bartınlılarla iç içe yaşadım, partimizin teşkilatlarıyla bir aradaydım. Bu şehirde benim halkımızla nasıl gönüldaşlık yaptığımı herkes bilir. Üstelik aramızda makam-mevki olmadan” diyen Aldatmaz,  siyasetten, Bartınlılardan ve AK Parti teşkilatından kopmadığını vurguladı. Yusuf Ziya Aldatmaz,  “Dese dese Aysu Hanım (Bankoğlu) için söylemiştir” sözleriyle de “Seçim adayı” göndermesinde topu CHP Bartın Milletvekili Adayı Aysu Bankoğlu’na attı. Aldatmaz, “Çünkü o, seçimler sonrası Bartın halkıyla yeterince ilgilenemedi, Bartın’a çok gelemedi” ifadeleriyle de bu sözünün gerekçesini gösterdi.