Bartın'da sağanak yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün turuncu kodla uyardığı Bartın'da aralıklarla etkili olan sağanak yağış sonrasında yollar göle döndü. Bazı binaların bodrum katları ile iş yerlerini su bastı. Meteorolojinin uyarısının ardından Bartın Vali Yardımcısı Miraç Akbulut başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezinde 24 saat esasına göre görev yapacak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi toplanırken Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezide (BAHMER) alarma geçti.

Bartın'da sağanak yağış alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20-21 Haziran tarihleri arasındaki sağanak yağışa karşı Bartın’ı turuncu kodla uyarmıştı. Meteorolojinin bu uyarısının ardından da Bartın Valiliği vatandaşlara “Meteorolojik verilere göre; İlimizde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ediyoruz” uyarısında bulunmuştu.

Kriz masası toplandı

Uyarı sonrasında da Bartın Vali Yardımcısı Miraç Akbulut başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezinde 24 saat esasına göre görev yapacak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi toplandı. Toplantıda meteorolojik verilere göre bu gece ve yarın ilimizde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı alınan tedbirler değerlendirildi.

BAHMER’den çağrı

Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezide (BAHMER) alarma geçen yerler arasında yer aldı. BAHMER’den “Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezimiz(BAHMER) aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sorunları olabildiğince engellemek adına 7/24 görevde. Yağışların ilk dakikalarından itibaren teyakkuz halinde olan ekiplerimiz tarafından şehrimizin dört bir yanında yürütülen çalışmaları anında takip ederek, hızlı ve etkili şekilde müdahale ediyoruz. Yağışlar nedeniyle sorun yaşayan vatandaşlarımız 0378 2273811, 185 ve 153 nolu telefonu arayarak taleplerini iletebilirler” açıklaması yapıldı.

Mazgallar tıkandı, su bastı

Alınan tün tedbirlere rağmense aralıklarla etkili olan sağanak yağış Bartın’da hayatı felç etti. Öğle saatlerinde yaklaşık yarım saat etkili olan yağış sonrası  İl Özel İdare Kavşağı su baskını nedeniyle trafiğe kapandı. Bazı araçlar sularla kaplı yolda ilerlerken karayolları ekiplerince tıkanan mazgalların açılması için çalışma başlatıldı. Kentte bazı binaların bodrum katları ile iş yerlerini su bastığı yönünde çok sayıda ihbar geldi.

Fırıncıoğlu yayını iptal etti

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanı N.İlham Seyyale ve Özgür Ildır Öksüz’ün sunumuyla 20 Haziran Salı günü saat 14.00’da TÜRSAB TV’de yayınlanacak olan Kültür Keşifleri programının ilimizde yaşanabilecek olası afet riski nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamasında Başkan Fırıncıoğlu; “Meteorolojiden gelen turuncu uyarıya göre bu gece ve yarın Bartın'da çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden dolayı gerekli tedbir çalışmalarını gerçekleştirdik. Çalışmaları yakından takip ediyorum. Bu kapsamda muhtemel yağış uyarısı nedeniyle TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanı Sayın N.İlham Seyyale ve Sayın Özgür Ildır Öksüz’ün sunumuyla 20 Haziran Salı günü saat 14.00’da TÜRSAB TV’de yayınlanacak olan Kültür Keşifleri programını ileri bir tarihe erteledik. İnşallah bu süreç sorunsuz biter. Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Yine yağışlar nedeniyle Çaycuma ve Filyos arasında yollar sular altında kaldı.