Bartın'da organik tarım yaygınlaşıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığınca 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında desteklenen 'Sağlık İçin Organik Aronya' ve 'Bartın'ın Organik Eczası Trabzon Hurması' Projeleri kapsamında kurulacak demontrasyon (gösterim) bahçelerinin fidanları törenle dağıtıldı.

Bartın'da organik tarım yaygınlaşıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığınca “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında desteklenen “Sağlık İçin Organik Aronya” ve “Bartın’ın Organik Eczası Trabzon Hurması" Projeleri kapsamında kurulacak demontrasyon (gösterim) bahçelerinin fidanları törenle dağıtıldı. Sağlık İçin Organik Aronya Projesi kapsamında 13 üreticide toplam 20 dekar alanda Organik Aronya ve  Bartın’ın Organik Eczası Projesi kapsamında da 11 üreticide toplam 20 dekar alanda Organik Trabzon Hurması bahçeleri tesis edilecek.

“Organik tarımı yaygınlaştırmanın gayreti içerisindeyiz”

Tarım ve  Orman İl Müdürü Yasin Önder, törendeki konuşmasında “Bartın'ımızın Organik Tarım Potansiyelinden en düzeyde yararlanmak maksadıyla Aronya ve Trabzon Hurması projemizin fidan dağıtımlarını yapıyoruz. Vazgeçilemez öneme sahip olan tarım sektörüne emek ve alın terlerinizle katkı sağlayan siz değerli üreticilerimize müteşekkiriz. Hep birlikte el ele vererek, katma değeri yüksek ürün üretimini kümelenmeyi sağlayan bir strateji çerçevesinde yaygınlaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Projelerimize destek veren Bakanlığımız İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığımıza ve projede emeği geçen İl Müdürlüğümüz Organik Tarım Birimimize huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

Müdür Önder’in konuşmasının ardından çiftçilere fidanların dağıtımı gerçekleştirildi.