Bartın'da olaylı maç!

Evinde grubunun en zayıf takımlarından biri olarak görülen Yeniçağspor'la karşılaşan Bartınspor, Yeniçağ'ın elinden kıl payı kurtuldu. Maça kontrollü baskıyla başlayan kırmızı-siyahlılar, dakika 12'de Yaniçağ'lı Umut'un beklenmedik golüyle sarsıldı. İlk yarı boyuca üzerinde ölü toprağı varmış gibi oynayan Bartınspor, ikinci yarı tüm hatları zorlasa da beraberlik gölünü anca 90+4'te Yeldar'la bulabildi:1-1. Gergin geçen karşılaşmanın ikinci yarısında Bartınsporlu futbolcuya tokat attığı için kırmızı kartla oyundan atılan Yeniçağ'lı Murat, kavga çıkarıp sahayı uzun süre terk etmeyince olaylar çıktı, polis sahaya girdi.

Bartın'da olaylı maç!

Yeniçağ'ın elinden kıl payı kurtuldu 

Bu hafta Bartın Atatürk Stadyumunda grubunda küme düşme riskiyle karşı karşıya olan Yeniçağspor’la karşılaşan Bartınspor, olaylı maçlarından birini daha yaşadı. İkinci yarı gergin anların yaşandığı kavgaların ve olayların çıktığı karşılaşma öncesinde güneşli bir havanın hakim olduğu statta her şey futbol için uygundu. Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan dahil, bir çok taraftar takımına destek vermek için tribünlerde yerini aldı.

Deplasmandan sonra evinde ilk maç

Üst üste gidilen deplasmanlardan sonra evinde oynayan Bartınspor, maça kalede İhsan, Mahsum, Şükrü, Abdullah, Tolga, Ahmet Faruk, Cengiz Argüç, Tahir, Enes, Tolga ve ileride Yeldar 11’yle çıktı. Yeniçağ ise kalede İsmail, Özay, Sarper Cavit, Mehmet, Murat, Burak, Onur, Batuhan, Doğukan, Kaan ve ileride Umut 11’yle sahada yerini aldı.

Umut, Abdullah ve İhsan’ı tereyağından kıl çeker gibi geçti

Ayberg Öz’ün yönettiği maça Amasra maden kazasında şehit olan 42 madencimizle birlikte As Başkan Kemal Camcı’yı anan pankartla çıkan Bartınspor, ilk yarıya kontrollü, orta sahayı elinde tutarak baskılı bir futbolla başladı. 12. Dakikaya kadar rakibe yüklenen kırmızı-siyahlılar, rakip ceza alanında golü aradığı esnada topu kaptırınca defansın arkasına atılan uzun pası takip eden Yeniçağ’lı Umut, defanstaki Abdullah’ı tereyağından kıl çeker gibi geçti ve İhsan’la karşı karşıya kaldı. Takımı gol ararken ne olduğunu anlamadan Umut’la bire bir kalan İhsan çıkmakta tereddüt edince de Umut’un çapraz şutu ağlarla buluştu ve Yeniçağ, 1-0 öne geçti.

Bartınspor orta sahayı ve kanatları çalıştıramadı

Yeniçağ’ın bu beklenmedik golü ilk yarı Bartınspor’un ayarlarını tamamen bozdu. Gol sonrasında üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi oynayan Martılar, ilk yarının son dakikalarına kadar orta saha ve kanatları çalıştıramadı. Orta saha hareketten uzak, kanatlardan da beklenen ataklar gelmeyince ilk yarının uzatma dakikasında Tahir’in şutuna kadar Bartınspor, rakip kalede etkili olamadı ve Yeniçağ, soyunma odasına skor avantajıyla gitti.

Mahsum imkansızı başardı

Maçın ikinci yarısı ise sahada daha istekli, pozisyon üstüne pozisyona girerek oyunu rakip yarı sahaya yıkan bir Bartınspor vardı. İkinci yarı sahaya daha kendinden emin çıkan kırmızı-siyahlılar, orta sahanın ve kanatların da hareketlenmesiyle 53. Dakikada aradığı beraberlik golü şansını yakaladı. Rakip ceza alanında oluşan karambolde iki takım arkadaşıyla birlikte kaleciyle karşı karşıya kalan Mahsum, imkansızı başardı ve etkisiz vuruşuyla topu kaleye gönderemeyince maçtaki herkese saç baş yoldurdu.

Yeniçağlı futbolcular sinirleri gerdi

Maçın kırılma anı olabilecekken Mahsum’un zoru başararak kaçırdığı bu gol sonrası Bartınspor rakibi üzerinde baskısını iyice arttırdı ve rakip ceza alanında pozisyon üstüne pozisyona girdi ancak bu kez Yeniçağ kalecisine takıldı. İkinci yarının ilk dakikalarından itibaren skor avantajını korumak için Yeniçağlı futbolcuların oyunu yavaşlatma adına yaptığı hareketler ve tüm baskılara rağmen son dakikalara kadar beklenen beraberlik golü gelmeyince hem saha içinde hem de tribünlerde sinirler iyice gelirdi.

Hakemin yetersizliği sahayı karıştırdı

Dakika 86’ya gelindiğinde ise olanlar oldu. Yeniçağlı futbolcuların kendi ceza sahası içinde başlattığı olayda Yeniçağlı Murat Akman, Bartınspor’lu bir futbolcuya tokat atınca saha biranda karıştı. Hakem Ayberg Öz, Murat’a direk kırmızı kart gösterdi. Karta itiraz eden ve tavırlarıyla hem saha içini hem de tribünleri karıştıran Murat, sahayı bir türlü terk etmeyince olayların fitili de ateşlendi. Hakem, Murat’ı sahadan çıkarmaya çalışmak yerine başka alanla ilgilenince 3 Bartınspor’lu futbolcu Murat’ı sahadan çıkarmaya çalıştı. Hakemin yetersizliği ve maçın kontrolünü kaybetmesiyle de sahanın içi karıştı, itiş kakışların ötesine geçildi, tribünlerden sahaya su şişeleri fırladı, bir taraftar sahaya girmeye kalkıştı, polis sahaya girerek olaylara müdahale etmek zorunda kaldı.

Beraberlik Yeldar’la geldi

Dakikalar boyunca olayları kontrol edemeyen Ayberg Öz, bu kontrolsüzlüğün faturasını ise  Bartınspor’a kesti ve Bartınspor’lu 3 futbolcuya sarı kart gösterdi. Olaylar nedeniyle verilen 10 dakikalık uzatmada Bartınspor, Yeniçağ’ı iyice ablukaya aldı. 1-1 beraberliği getiren gol de 90+4’te Yeldar’la geldi. Kafayla vurduğu topu kalecinin üzerinden aşırtan Yeldar, maçın skorunu belirleyen golü attı ve Bartınspor bitiş düdüğünün ardından bir süre daha gerginliklerin devam ettiği maçtan 1 puan alarak haftayı 14 puanla 5. Sırada tamamladı.

 

Bartın'da olaylı maç!
Bartın'da olaylı maç!
Bartın'da olaylı maç!
Bartın'da olaylı maç!
Bartın'da olaylı maç!