Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) planlanan 'Matematik Seferberliği'nin Bartın ayağı başladı. Seferberliğin açılışında konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Oğuzhan Acar, 14 Mart 2023 tarihinin dünya matematik günü olarak belirlendiğini ifade ederek Bartın'da matematik tiyatrosuna eş olarak Matvivor düzenleyeceklerini söyledi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ise 'Milli Eğitim Bakanlığımız 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında böyle bir seferberlik başlatarak çok güzel bir faaliyeti hayata geçiriyor. Çocuklarımıza anaokullarından başlamak üzere matematiği sevdirmek, matematiği gerçekten yaşatarak öğretmek çok önemli' dedi.

Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) planlanan “Matematik Seferberliği”nin Bartın ayağı başladı. Belediye parkında düzenlenen açılışa Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Bartın Defterdarı Mecit Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Aktaş, öğrenciler ve veliler katıldı.

Acar: “Matematik hayatımızın içinde”

Açılışta 14 Mart 2023 tarihinin dünya matematik günü olarak belirlendiğini ifade eden Müdür Acar şöyle konuştu:

“Sayın Valim sizin de bildiğiniz gibi ülkemizde Matematik dersi deyince veya İngilizce dersi değince öğrencilerimizin bir çekingenliği vardır. ‘Ben matematiği yapamıyorum’. Hatta 1’inci sınıftan itibaren öğrencilerimiz matematiğe karşı bu şartlı negatif bakışını bir türlü kıramazlar ve velilerde buna ön ayak olurlar aslında ve bütün takviye etüt derslerinde ve DYK’larda bizim birinci önceliğimiz matematiktir. Bundan yola çıkarak Milli eğitim Bakanlığımız bu sene 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başından itibaren ülkemizde ‘Matematik Seferberliği’ başlattı. Tabi bu matematik seferberliğinden kastımız şuydu, okul öncesi çağından itibaren öğrencilerimize aslında matematiğin hayatımızın içinde olduğu, bizim onu her gün her an yaşadığımızı hissettirmekti. Evimizin çatısının bir prizma olduğu, kalemimizin üçgene benzediği, masamızın altıgen olduğu, sıramızın dikdörtgen olduğu gibi esasında matematik hayatımızın içinde.

“Matvivor düzenleyeceğiz”

Buradan yola çıkarak Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilk önce Bartın Üniversitemizin ilköğretim matematik bölümü hocalarımızla biz bir istişare toplantısı yaptık. Ve öğrencilerimizi matematik bölümüne, üniversitemize gezi düzenledik. Daha sonrasında Yönetim Bilişim Sistemi Bölüm Başkanımız 5’inci sınıf öğrencilerimizi üniversiteye kabul ettiler. Daha sonra tasarım düşüncesi odaklı TÜBİTAK etkinlikleri yaptık. Sonrasında üniversitemizde bir matematik tiyatrosu gerçekleştirdik. Nasip olursa da 2023’ün ilk gününden itibaren dünya matematik günümüz var 14 Mart. Yine matematik tiyatrosuna eş olaraktan Survivor var bildiğiniz gibi matematikteki adı ise matvivor. Matvivor düzenleyeceğiz. Yine bir matematik yarışması. Dolayısıyla hem beceri tasarım atölyelerimizle hem akıl zekâ oyunlarımızla biz okul öncesi çağından itibaren çocuklarımıza artık matematiği yaparak, yaşayarak, öğreterek bu matematik üzerindeki olumsuz algıyı kıracağız. Emeği geçen başta ARGE birimimiz olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerime şükranlarımı sunuyorum. “

Arslan: “Matematiği yaşatarak öğretmek çok önemli”

Bakanlığın böyle bir seferberlik başlatarak çok güzel bir faaliyeti hayata geçirdiğini kaydeden Bartın Valisi Nurtaç Arslan da “ İl Milli Eğitim Müdürümüz bahsetti. Gerçekten bende 3 çocuk annesi olarak bunun farkındayım. Bizde evde konuşurken hep söylediğim şeydi. Matematik aslında hayatın kendisi. Bizim zamanlarımızda matematiği maalesef ezberleyerek geçme yönünde gayret ederdik. Yani yüksek notlar alırdık ama genel olarak ezberlediğimizi düşünüyorum ben. Ama matematik gerçekten hayatın kendisi. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımız 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında böyle bir seferberlik başlatarak çok güzel bir faaliyeti hayata geçiriyor. Çocuklarımıza anaokullarından başlamak üzere matematiği sevdirmek, matematiği gerçekten yaşatarak öğretmek çok önemli ve ben anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile sayın bakanımıza böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz. İlimizde de projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere tüm yöneticilerimize ARGE ekimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı
Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı
Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı
Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı
Bartın'da 'Matematik Seferberliği' başladı