Bartın'da kızartma yağı denetimleri başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özellikle fast food tarzı işletmelerde kızartmada kullanılan yağlara yönelik 81 İlde denetimlerin başladığını duyurmasının ardından Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce denetimlere başladı. Denetimler 10 gün sürecek.

Bartın'da kızartma yağı denetimleri başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın özellikle fast food tarzı işletmelerde kızartmada kullanılan yağlara yönelik 81 İlde denetimlerin başladığını duyurmasının ardından Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce denetimlere başladı. İl Müdür Vekili Cevdet Akyüz ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Neşe Yıldırım’ın da katıldığı denetimlerde kullanılan yağların “polar madde”, “asit sayısı” ve “kızartma yağı sıcaklığı” değerlerine bakılmakta ve konuya yönelik işletmelere bilgilendirmeler de yapılıyor.

Denetimler 10 gün sürecek

Özellikle fast-food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak ve farkındalık yaratmak amaçlanan denetimler 10 gün sürecek.

Titizlikle denetlenecek

Müdürlük denetimlerle ilgili “5996 sayılı Kanun kapsamında rutin olarak yıl boyunca yapılan risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten Bakanlığımız talimatı ile farkındalığı artırmak amacıyla, 24 Ocak 2024-2 Şubat 2024 tarihleri arasında 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde özellikle fast-food (ayaküstü) tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler yapılacaktır. Bu kapsamda 10 gün boyunca, İl ve İlçe Müdürlüklerimizde çalışan kontrol görevlileri ile İl genelimizde bulunan işletmeler yoğun bir şekilde titizlikle denetlenecektir” bilgisini paylaştı.