Bartın'da kivi hasadı başladı

Bartın'da kivi hasadı başladı. Kivi hasadına katılan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın'da toplam 260 dekar kivi bahçesinin bulunduğunu söyledi. bu yıl ki kivi hasadından ise 400 ton bekleniyor.

Bartın'da kivi hasadı başladı

Bartın’da kivi hasadı başladı. Kivi hasadına Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder,

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Yıldırım, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet Akyüz de katıldı. Kivi bahçesi sahibi Kerem Aydın, tek parça halinde ülkemizin en büyük modern kivi bahçesini  sahip olduklarını ifade ederek bahçenin kurulumu, bakımı, yönetimi, pazarlama, hasat ve verim hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 400 ton ürün hasadı beklediklerini paylaşarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bartın’da 260 dekar kivi bahçesi var

Bartın’da toplam 260 dekar kivi bahçesinin bulunduğunu kaydeden Müdür Önder, “ilimizin toprak karakteristiklerinden özellikle PH' ı Bartın Kivisine apayrı bir aroma ve lezzet katıyor. Bu özelliğiyle marka ürün olma potansiyeli. İlimizde 60 dekarı organik olmak üzere toplam 260 dekar kivi bahçesinin söz konusudur bulunduğunu, bölgemiz iklimine oldukça uygun kivi yetiştiriciliğinin geliştirilerek kümelenmenin sağlanması için her türlü desteğin verilmeye devam edileceğinin altını çizerek üreticilerimize bol mahsül, bereketli kazançlar dilerim” dedi.

Fındık saha çalışmaları devam ediyor

Öte yandan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor Projesi Kapsamında fındık saha çalışmalarına 2021-2022 sezonu çalışmaları ile devam ediyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü fındık timleri saha çalışmalarına başladı. Çalışmaların başlaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Yasin Önder “Geçen sezon il genelinde 100 çiftçimizle yürüttüğümüz çalışmalara ek olarak bu yıl 100 çiftçimizi daha ekleyerek çalışma alanımızı 200 bahçeye çıkarıyoruz. Bu çalışmalara başlarken iki ana sloganımız vardı. Birincisi Bartın Fındıkta Kabuğunu Kırıyor, ikincisi Fındık Gelişir, Bartın Değişir idi. Bu temelde yeni sezon çalışmalarımıza İşimiz Saha Gücümüz Saha diyerek start verdik. Bir önceki sezon çalışmalarımıza yüzde yüz oranında ek yaparak bahçe sayımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. 4 yıl sürmesini hedeflediğimiz çalışmalarda, bahçelerde çiftçilerimizle birlikte fındık timlerimiz, yeni bahçe kurma, bakım budama ve terbiye sistemleri, takvime göre gübre ve ilaçlama uygulamalarını yerinde göstermeye devam edecekler. Dikimden budamaya kadar geçen sürede çalışma arkadaşlarımız çiftçilerin yanında yer alacak.  Hem teknik ekiplerimize bu çalışmalarında şimdiden göstermiş oldukları azimli çalışmalarından hem de çiftçilerimize çalışmalarda bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.