BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU

Cumhuriyetimizin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 1 hafta önce başlayan etkinlikler, Ömertepesi Stadındaki kutlamalarla doruğa ulaştı. 7'den 77'ye herkesin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı kutlamalarda Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 'Cumhuriyet, millî mücadele ruhunun vücut bulmuş hâli tarihin karanlıklarına mahkûm edilmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun hikâyesidir. Bugün bu hikâye, 'Türkiye Yüzyılı' adıyla yeni bir döneme girmiştir. Yerli ve millî kalkınma stratejileri, istihdam ve üretim tabanlı reel büyüme, teknoloji tabanlı inovatif yatırımlar, sportif ve kültürel başarının yanı sıra dünyanın en zorlu coğrafyasında kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın garantörü olma 'Türkiye Yüzyılı'nın temel ilkeleridir' dedi. 

BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU

 


Cumhuriyetimizin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 1 hafta önce başlayan etkinlikler Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle devam etti. Törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Vali Arslan, Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin ve Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Atatürk Anıtına çelenklerini sundu. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi. 
Şehitlerimiz unutulmadı
Töreninin ardından şehitlik ziyaret edildi. 
İl Protokolü ve Gaziler ile şehit yakınlarının katıldığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.Şehitlerin kabirlerine çiçek konulmasının ardından program sona erdi.    

TSO’dan bayrak dağıtımı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, cadde ve sokaklarda hem esnafa hem de vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. 7’den 77’ye her vatandaşa dağıtılan Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Bayramının coşku içerisinde kutlanması hedeflendi. 
Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık konuyla ilgili yaptığı açıklamada tüm dükkânların bayraklarla donatılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bugünlere gelmemizi sağlayan Atatürk ve silah arkadaşları, Cumhuriyet ve İstiklal uğruna canını feda etmiş tüm herkesi rahmetle anıyoruz. Bugünlere gelmemizin en büyük sebebi onlardır. Bugün 100. Yılı kutluyoruz. Ben çocukluğumda 50. Yılı kutlamıştım. Şimdi 100. Yılı kutluyoruz. Bu mutluluğa, bu onura eriştik. Burada gördüğümüz en güzel tablo bütün dükkânların bayraklarla donatılmış olması. Herkes çok coşkulu. Bayrak dağıtırken çocuklar elimizdeki bayrakları hemen kapıyorlar. Bu duyguları görmek gerçekten çok güzel bir şey. Bugün 100. Yılı kutluyoruz ama ben sonsuza dek dünya var olduğu sürece bu Cumhuriyetin var olacağına inanıyorum.” Dedi. 
Yukarıçarşı esnafı coşkuyla kutladı
Yukarı Çarşı esnafı da Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yıldönümü kapsamında bir araya gelerek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okudu. Cumhuriyet coşkusunun sokaklara taştığı Yukarı Çarlı Caddesinde esnafın yansıra siyasi partilerin temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlarda İstiklal Marşına katıldı. Öte yandan araçlar da durarak İstiklal Marşına eşlik etti. 
Daha sonra marşlar eşliğinde Türk Bayrakları dalgalanırken bir yandan da şelalelerin yakıldığı Yukarı Çarşı caddesinde coşkulu anlar yaşandı.   
Bartın Irmağında tekne gezisi 
Yine etkinlikler kapsamında Bartın Irmağında tekne gezisi gerçekleştirildi. Bartın Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bartın Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, ilimiz protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'nin üzerinde taşımacılık yapılabilen tek ırmağı olan Bartın Irmağının Yalı mevkinden Çağlayan mevkine kadar gerçekleştirilen tekne geçişi büyük ilgi gördü. Gezi sonrasında ise Yalı mevkiinde havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.   

Şehit ailesine ziyaret

Nurtaç Arslan yine Cumhuriyetimizin 100. Yıl dolayısıyla Şehit Lütfi Demirci’nin Gölbucağı Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Şehidimizin annesi, aynı zamanda geçen yıl Amasra ilçesinde meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden maden işçisi Mustafa Can Yıldırım'ın anneannesi olan Fatma teyzemizle bir süre sohbet eden Vali Arslan, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte şehit ailelerimizin her zaman yanlarında olduğunu belirterek ülkemizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etti. Vali Arslan'a ziyaretlerinde Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Vali Yardımcıları Uğur Karakaya ve Zeynep Topcu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, İl Müftüsü Ömer Keskin ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir eşlik etti.   

Arslan tebrikleri kabul etti

Bartın’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da sabah saatlerinde Vali Nurtaç Arslan’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Arslan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Garnizon Konutanı Erkan Şahin, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, CHP Genel Başkanyardımcısı Aysu Bankoğlu başta olmak üzere il protokolünün bayramını tebrik etti. 
Ömertesi’nde cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da Ömertepesi sahasında gerçekleştirildi. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin ve Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun halkın bayramını kutlamasıyla başlayan etkinliklere Bartın Milletvekilleri Yusuf Ziya Aldatmaz ve Aysu Bankoğlu dahil tüm il protokolü, öğrenciler, öğretmenler, aileler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 
 Arslan:”Özel ve onurlu bir gün”
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada Bartın Valisi Nurtaç Arslan şunları söyledi: 
“Bugün bizler için çok özel ve onurlu bir gün. Bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Tabiatına ve Şiarına En Uygun İdare” olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı, yeniden dirilişimizin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın haklı gururunu ve büyük sevincini yaşıyoruz. Türk Milletinin en büyük bayramı Cumhuriyet Bayramımız ve Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun.
Kadim Anadolu, insanlık tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış ve üzerinde hüküm süren bu medeniyetlerin yıkılış ve şahlanışlarına defalarca şahitlik etmiştir. Tarihi ve jeostratejik öneminin yanı sıra sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri sebebiyle Anadolu toprakları, deyim yerindeyse kan ve gözyaşıyla yoğrulmuştur. Bu mücadelelerin en şanlısını yürütmüş ve muzaffer olmuş Türk Milleti, bu tarihi şuurla kenetlenmiş ve Cumhuriyeti ilan etmiş; milli birlik ve beraberliğin var olmanın en vazgeçilmez unsuru olduğu bilinciyle yekvücut olarak Cumhuriyetimizi 100. yılına taşımayı başarmıştır.
“Millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz”

İstiklalden istikbale uzanan bir köprü olan Cumhuriyet; ilan edildiği ilk günden bu yana adaletin, demokrasinin, insan haklarının ve fırsat eşitliğinin en büyük güvencesi olmuştur. Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.
Türk Milletinin Anadolu coğrafyasındaki varoluş mücadelesinin en kıymetli eseri Türkiye Cumhuriyeti, bugün itibariyle 100. yaşına kavuşmanın ve asırlık bir çınara dönüşmenin mutluluğu içerisindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan milli mücadele başarıya ulaşarak Cumhuriyetimizle birlikte bir şahesere dönüşmüştür. Cumhuriyeti anlamak, onun kıymetini ve vazgeçilmezliğini idrak ederek muhafaza ve müdafaa etmek hepimizin boynunun borcudur.

“Tek vatan, tek bayrak, tek devlet”

Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini kısa sürede gerçekleştiren ve muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün de bağımsızlık ve toprak bütünlüğünden taviz vermeden, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkelerine bağlı kalarak şanlı Türk Bayrağını dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam etmektedir.
Ülkemiz, geçen yüzyılda, Cumhuriyet ile her alanda büyük atılımlar gerçekleştirmiş, kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş ve güçlenen demokrasisi ile sözü dinlenir ve itibar edilir bir küresel aktör haline gelmiştir. Dünya’da tansiyonun yükseldiği şu günlerde, yakın coğrafyamızda meydana gelen ihtilaflarda aldığı kritik rollerle Dünya barışının ve güvenliğinin garantörü konumuna erişen Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası alanda 100. yılına yaraşır bir pozisyon elde etmiştir. Bundan sonra da bölgesinde ve dünyada barış, huzur ve istikrarın kaynağı olmayı sürdürecektir.
“Türkiye Yüzyılı”nın temel ilkeleridir”
Varlığını asil bir milletin kültürel kodlarından alan Cumhuriyet, millî mücadele ruhunun vücut bulmuş hâli; tarihin karanlıklarına mahkûm edilmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun hikâyesidir. Bugün bu hikâye, “Türkiye Yüzyılı” adıyla yeni bir döneme girmiştir. Yerli ve millî kalkınma stratejileri, istihdam ve üretim tabanlı reel büyüme, teknoloji tabanlı inovatif yatırımlar, sportif ve kültürel başarının yanı sıra dünyanın en zorlu coğrafyasında kalıcı ve sürdürülebilir bir barışın garantörü olma “Türkiye Yüzyılı”nın temel ilkeleridir.
Cumhuriyet’imizin 100. yılında, “Türkiye Yüzyılı”nda, çağın gereksinimlerini yakalamış bir anlayışı temsil etmekteyiz. Bulunduğumuz çağın gereklerine uygun olarak yerli ve millî bilinçle donanmış, modern dünyayla rekabet içerisinde olabilecek nitelikte bireyler yetiştirme ideali doğrultusunda birçok politika ve projenin hayata geçirildiğini, birçoğunun da geçirilmek üzere AR-GE aşamasında olduğunu biliyoruz. İnsanlık tarihinin son yüzyılında önceki dönemlerle kıyaslanamayacak ölçüde meydana gelen değişimi ve dönüşümü doğru okuyan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 100. yılında “Yerli ve Millî Teknoloji’’ hamlelerine hız vererek birçok alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiğine şahitlik ediyoruz.

“Sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir”

Sevgili gençler,
Atatürk; “Milli kahramanlık ve bilincin kıymetli eseri olan aziz Cumhuriyetin, bugünkü ve yarınki neslin demir ellerinde her an yükselip sağlamlaşacağına itimadım tamdır”; “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz” sözleriyle Cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Ulu bir çınar gibi uzun ömürlü olan Cumhuriyetimiz, yüz yıl değil, bin yıl geçse de sizlerin sayesinde sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Sizlerden beklentimiz tarihimizi bilerek, geçmişten dersler çıkarmanız ve asırlık Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımanızdır.  
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmemiz ve Cumhuriyetin eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çağdaşlık ilkelerine daha çok sahip çıkmamız gereken bir gündür.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun”

Bizler, şanlı tarihimizin her döneminde imkansızı başararak destanlar yazan kahraman ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla bağımsızlık ruhumuzu her zaman canlı tutarak, 100 yıldır yapmış olduğumuz kutlu yürüyüşümüzü sürdürmek, Cumhuriyetimizi her alanda daha ileriye taşımak ve Türkiye’yi ikinci yüzyılında teknoloji ve bilimin ışığında dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için. daha çok çalışmak, daha çok azim ve kararlılık göstermek zorundayız.
Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün 100. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onunla bu kutlu mücadeleyi veren kahraman silah arkadaşlarını, üstün fedakarlıkları ile vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe rahmet ve şükranla anıyor; aziz milletimizin, Bartınlı hemşerilerimizin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

Nurtaç Arslan’ın konuşmasının ardından Ömertepesi’ndeki etkinliklerde Bartın Üniversitesi ve Bartın Belediyesi halk oyunları gösterileri sergilerken öğrencilerin sportif gösterileri de büyük beğeni topladı. Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel şiirlerin okunduğu kutlamalarda aynı zamanda il genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerde okundu. 100. Yıl kutlamaları birbirinden güzel gösteriler ve tören geçişiyle sona erdi.

BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU
BARTIN'DA CUMHURİYETİMİZİN 100.YIL ÇOŞKUSU