Bartın'da bin 700 depremzede konaklıyor

Kahramanmaraş merkezli peş peşe iki büyük depremin yıktığı 10 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken Bartın'da deprem bölgesine felaketin yaşandığı ilk günlerden itibaren ekip, ekipman ve yardımlarla destek olmaya çalıştı. 6 Şubat'tan 18 Şubat'a kadar Bartın bölgeye 205 tır ve kamyonla ayni yardım, 846'sı personel ve 157'si gönüllü olmak üzere toplam bin 3 personel ile 152 araç ve iş makinesi desteğinde bulundu. Deprem bölgesinden ise şuana kadar bin 700 kişi Bartın'a konaklamak için geldi.

Bartın'da bin 700 depremzede konaklıyor

6 Şubat’ta 9 saat arayla Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan iki büyük deprem  Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Adana, Malatya, Kahramanmaraş'ı vurdu. Büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası bölgede tüm kurum ve kuruluşlarıyla arama-kurtarma çalışmaları başlatılırken bölgeye Türkiye’nin dört bir yanından gıda, hijyen malzemeler, kıyafet, çadır gibi yardımlar gönderilmeye çalışıldı. Depremlerde on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybedip yaralanmasıyla ülkede bir hafta milli yas ilan edildi. Geriye kalan 71 ille birlikte Bartın’da bu büyük acıyı derin hisseden illerden oldu.

Valilik resmi verileri açıldı

Bartın, deprem sonrası ilk saatlerden itibaren yardımlarla bölgede hem yaraları sarmaya hem de kurum ve kuruluşlardaki uzman personel, ekipman ve araçlarıyla bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya çalıştı. İlden bölgeye adeta bir destek ve yardım seferberliği oluşturuldu. Bartın Valiliği de bu kapsamda 6 Şubat’tan 18 Şubat’a kadar bölgeye yapılan yardımlar ve desteklerle ilgili resmi verileri açıkladı.

205 tır ve kamyon yardım gitti

Valilik yardımsever vatandaşların da destekleriyle 205 tır ve kamyonla gönderilen ayni yardımlar kapsamında bölgeye 16 bin 123 koli gıda, 44 bin 165 koli su, 37 bin 521 battaniye, 4 bin 169 koli hijyen malzemesi, 4 bin 152 yaşam malzemesi, 7 bin 91 koli giyim eşyası, 1 milyon 885 bin 5 ton odun, 40 bin 65 ton çuvallanmış kömür, 134 bin 686 adet ekmek, 2 bin 425 koli çocuk malzemesi, 21 bin 132 adet tek kullanımlık yemek seti, 409 koli iş aletleri, 293 çadır, 16 konteynır, 117 ton hayvan yemi, 25 koli medikal malzeme, 33 jeneratör, 45 mobil tuvalet, 946 soba, 459 elektrikli ısıtıcı, 1 mobil mutfak gönderildiği bilgisini paylaştı.

Bin 3 personel ve 152 araç ve iş makinesi

Bartın’dan deprem bölgesine verilen destekler sadece bununla da sınırlı kalmadı. Personel ve ekipman yardımı da gönderen Bartın’dan bölgeye 846’sı personel ve 157’si gönüllü olmak üzere toplam bin 3 personel gitti. Ayrıca bölgeye 152 araç ve iş makinesi de gönderildi.

Bartın’da bin 700 depremzede bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tüm yurtta üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine karar verdi. Uzaktan eğitime geçilmesiyle de Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda depremzedelerin konaklamaları için ayrıldı. Bu kapsam da Bartın’a gelen bin 700 depremzededen 221’i yurt ve kamu misafirhanelerine bin 479 kişi de Bartın’daki akrabalarının yanına yerleştirildi.

Arslan hastanelerdeki depremzedeleri ziyaret etti

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da Bartın’daki hastanelerde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.  Ziyaretlerine Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile başlayan Vali Arslan, Hatay'ın Antakya ilçesinde depremden etkilenen Topaloğlu çiftinin yeni doğan bebeğine hayırlı uzun ömür diledi.  Kahramanmaraş’tan Bartın’a gelen  Kara ailesinin tedavi gören bebeklerinin durumu hakkında da  yetkililerden bilgi aldı. Malatya’dan gelen Işık ve Gaziantep’ten gelen Eşkikara ailelerini de Bartın Devlet Hastanesinde ziyaret eden Arslan, depremzedelerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi.

Bölgeye destekler sürüyor

Şuanda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AFAD Gönüllüleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Şubesi deprem bölgesi olan Hatay’daki çalışmalara, Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden oluşan gönüllü ekipler, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesine gönderilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına ve mobil mutfakla sıcak yemek dağıtılmasına, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ve bağlısı 22 personelden oluşan ekipler,  Hatay'ın İskenderun İlçesinde yardım malzemesi dağıtımının yanı sıra enkaz ve terk edilmiş evlerin bulunduğu noktalarda asayişi sağlanmasına destek oluyor.