Bartın'da 5 milyona yeni sera kurulacak

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 'Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli' projesinin ihale toplantısı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, 3 bin 360 metrekare Galvanizli Çelik Konstrüksiyonlu Sera ve Damlama Sisteminde kurulacak olan seranın toplam maliyeti 5 milyon 36 bin 194 TL olacağını söyledi.

Bartın'da 5 milyona yeni sera kurulacak

Bartın TSO’da gerçekleştirilen toplantıya Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Başkan Yardımcıları S. Cem Yıldız ve Keramettin Şenkal, Meclis Üyesi M.İlker Yıldırım, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Osman Bahadır Kalecik ve BAKKA Zonguldak Yetkilileri, Bartın Tarım İl Müdürlüğü Mühendisi Barış Ata, Genel Sekreter Ahmet İncekara ile Oda Proje Koordinatörü Sena Kasapoğlu katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) koordinasyonunda yürütülen, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) “Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli” projesine ait ihale toplantısı TEKNİK ZİRAAT M. DOĞANOĞULLARI TARIMSAL KİMYASAL PAZ. VE TİC.LTD.ŞTİ. katılımıyla 3.510.000,00 TL ihale tutarı ile sonuçlanmıştır.

            Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Halil Balık “3 bin 360 metrekare  Galvanizli Çelik Konstrüksiyonlu Sera ve Damlama Sisteminde kurulacak olan sera Bartın’da modern seracılık kültürüne katkı sağlayacak ve tarım sektörüne ilham kaynağı olacaktır. Tarım alanında 12 dezavantajlı kadının istihdam edileceği bu projenin toplam maliyeti 5 milyon 36 bin 194  TL’dir. Proje, aynı zamanda kadın kooperatif faaliyetlerin gelişmesine kapı aralayacaktır. Bu proje kapsamında desteği olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Bartın Valiliğine, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına ve proje iştirakçilerimiz olan Bartın Tarım İl Müdürlüğüne, Bartın Ticaret İl Müdürlüğüne, Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne,  Bartın İl Özel İdaresine, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ve emeği geçen bütün kurum yetkililerine teşekkür ediyor, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.