Bartın'da 3 ayda 10 projeye bitti

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın'da 2023 yılı için planlanan 258 projeden 10 projenin ilk 3 ay içerisinde tamamlandığını ve bu 258 proje için şuana kadar toplam 340 Milyon 438 Bin TL harcandığını açıkladı. Vali Arslan, koordinasyon toplantısının yanı sıra Mahalli İdareler Birliği Meclis Toplantısı ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısını da gerçekleştirdi.

Bartın'da 3 ayda 10 projeye bitti

İl Koordinasyon Kurulu, Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında toplandı. Valilikteki toplantıya  Bartın Belediye Başkanı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

258 projeden 10’u tamamlandı

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Arslan şu bilgileri verdi:

“İlimizde 2023 yılı ilk üç aylık dönemi içerisinde; 28 Milyar 137 Milyon 803 Bin TL tutarında 258 proje yapıldı. Bu projelere tahsis edilen ödenek miktarı 2 Milyar 183 Milyon TL. Bu ödeneklerden 340 Milyon 438 Bin TL harcama yapılarak yüzde 15,59’luk bir nakdi gerçekleşme sağlandı.  Bu süreçte 258 projeden 10’u tamamlandı. 89 projede faaliyetler devam etti. 37 proje ihale aşamasında ve 122 projede çalışmalara başlanılacak.

Belediyeler 9 proje yürütüyor

Bu projeler dışında Belediyelerimiz tarafından 28,1 Milyon TL bedelli 9 proje yürütüldü. Bunlardan 1’i bitirildi. 8’inde ise çalışmaların devam ediyor. Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 138,3 milyon TL ile ilk sırada Tarım-Orman sektörü, sonrasında 93,1 milyon TL ile Ulaştırma sektörü, 81.3 milyon TL ile Sağlık sektörü, 13,7 milyon TL ile Eğitim-Kültür-Spor sektörü ve 12,6 milyon TL ile Diğer Kamu Hizmetleri sektörü yer alıyor.

 

2023 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumları ile ilgili yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.

İki toplantı daha yapıldı

Vali Arslan, koordinasyon toplantısının yanı sıra Mahalli İdareler Birliği Meclis Toplantısı ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısını da gerçekleştirdi. Mahalli İdareler Birliği Meclis Toplantısında Birlik 1. Başkan Vekili, Plan Bütçe Komisyonu ve Birlik Encümen Seçimi yapılmasının ardından Birliğin 2022 yılı Faaliyet Raporu ve Bütçe Kesin Hesabı görüşülerek karara bağlandı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumları ile deprem bölgesinden Bartın’a gelen vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar değerlendirilerek Denetim Kurulunun 2023 yılı Ocak-Mart ayları arasındaki denetim faaliyetleri onaylandı.