Bartın'da 14 okul seçildi

Bartın'da 14 okul, 2021 yılı Mesleki Eğitim Akreditasyonuna seçildi. Akreditasyona seçilen okullar Bartın İMKB Ortaokulu, Bartın TOKİ İlkokulu, İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Okulu, Gürgenpınarı Ortaokulu, Bartın Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bartın Kemal-Sabriye Ocakçı Primary School, Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, İstiklal İlkokulu, Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi, Bartın Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Merkez İmam Hatip Lisesi ve Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Bartın'da 14 okul seçildi

Bartın’da 14 okul, 2021 yılı Mesleki Eğitim Akreditasyonuna seçildi. Akreditasyona seçilen okullar; Bartın İMKB Ortaokulu, Bartın TOKİ İlkokulu, İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Okulu, Gürgenpınarı Ortaokulu, Bartın Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bartın Kemal-Sabriye Ocakçı Primary School, Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, İstiklal İlkokulu, Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi, Bartın Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Merkez İmam Hatip Lisesi ve Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Erasmus Akreditasyonu Nedir?

Erasmus Akreditasyonu, Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında sınır ötesi değişim ve işbirliği yapmak isteyen kurum/kuruluşlar için bir araçtır. Erasmus Akreditasyonunun genel hedefi; Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunun güçlendirilmesi amacıyla içerme, çeşitlilik, hoşgörü? Ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi ile Avrupa mirası ve çeşitlilikteki zenginlik hakkında bilgi edinmek ve Avrupa genelinde profesyonel ağlarının geliştirilmesini desteklemektir.

Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.

Erasmus+ Akredite Kurumu olarak Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Ana Eylem 1 fırsatlarına daha basitleştirilmiş erişim elde edecektir. İlgili alanda basitleştirilmiş yıllık finansman çağrılarına, akredite projeler sunacaktır. 

Okul / Kurumlar Nasıl Dâhil Olabilir?

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında bu fırsatlardan yararlanmak isteyen okul ve kurumlar,  Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Erasmus+ Program Rehberi'nde yayınlanan usul / esasları ve Bartın  MEM tarafından hazırlanan Bartın  MEM Erasmus+ Akreditasyon Programı 2021 Çağrı Dönemi Başvuru Rehberini esas alarak Müdürlüğe hareketlilik başvurularını sunabilirler. Müdürlük kurulan komisyon tarafından yapılacak uzman değerlendirmesi sonucunda başarılı bulunan okullar, konsorsiyum üyesi olarak sundukları başvuruların içeriğine göre personel ve öğrenci hareketlilik fırsatlarından yararlanabilirler.

Erasmus+ tarafından finanse edilen Okul Eğitimi hareketlilik faaliyetlerinin genel hedefi, bireylere öğrenme fırsatları sağlamak, okulların ve okul eğitimindeki diğer kuruluşların uluslararasılaşmasını ve kurumsal gelişimini desteklemektir.

 Ayrıca programın kendi içerisindeki özel amaçları da şu şekildedir;

 1. Öğretmenin ve öğrenmenin Avrupa boyutunun şu yollarla güçlendirilmesi:

       Kapsayıcılık ve çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerini teşvik etmek

       Ortak Avrupa mirası ve çeşitliliği hakkında bilgiyi teşvik etmek

        Avrupa çapında profesyonel ağların gelişimini desteklemek

 

2. Okul eğitiminde öğretme ve öğrenmenin kalitesini şu yollarla artırmak:

    Öğretmenlerin, okul liderlerinin ve diğer okul personelinin mesleki gelişimini desteklemek

    Yeni teknolojilerin ve yenilikçi öğretim yöntemlerinin kullanımını teşvik etmek

    Okullarda dil öğrenimini ve dil çeşitliliğini geliştirmek

     Öğretim ve okul gelişiminde en iyi uygulamaların paylaşımını ve transferini desteklemek

 3. Avrupa Eğitim Alanının oluşturulmasına aşağıdakiler yoluyla katkıda bulunmak:

     Okulların sınır ötesi değişim ve işbirliğine girme ve yüksek kaliteli hareketlilik projeleri yürütme kapasitesini artırmak

     Okul eğitimindeki herhangi bir öğrenci için öğrenme hareketliliğini gerçekçi bir olasılık haline getirmek

      Yurtdışındaki hareketlilik dönemlerinde öğrencilerin ve personelin öğrenme sonuçlarının tanınmasını teşvik etmek

Erasmus akreditasyon etkinlik türleri nedir?

Personel Hareketliliği

  İşbaşı Gözlem (2-60gün)

  Öğretmen Görevlendirme (2-365gün)

  Kurslar ve eğitim(2-30)

Öğrenci Hareketliliği

   Okul öğrencilerinin grup hareketliliği (2-30 gün, grup başına en az iki öğrenci)

   Öğrencilerin kısa süreli öğrenme hareketliliği (10-29 gün)

   Öğrencilerin uzun vadeli öğrenme hareketliliği (30-365 gün)

Diğer Etkinlikler

   Davetli uzmanlar(2-60 gün)

   Öğretmen ve eğitimcilere ev sahipliği yapmak (10-365 gün)

    Hazırlık ziyaretleri