Bartın'a 57 milyonluk kış ödeneği

İl Genel Meclisi, Temmuz gündemini görüşmeye başlarken gündemin ilk toplantısında Bartın'da yaşanan sel afetine değinen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, vatandaşlara geçmiş olsun dileyerek 'Sel sonrası meydana gelen tüm zararların doğru bir şekilde tespiti yapılarak, zarar gören alanlarla ilgili talep edeceğimiz ödeneklerle selin yaraları sarılacak' dedi.

Bartın'a 57 milyonluk kış ödeneği

 

İl Genel Meclisi’nde Temmuz Ayı Olağan Toplantıları başladı. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; İl Genel Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Nurdanur Metin, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli ve Orhan Ölçek’in katılımıyla yapıldı.

Dursun: “Metrekareye 300 kilo yağış düştü ”

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkan Dursun, 26 Haziran tarihinde yoğun yağışlar sonrası ilin tamamında etkili olan özellikle yaka selleri ve sonrasında kısmen taşan Bartın ırmağının oluşturduğu zararlardan dolayı tüm Bartın halkına bir kez daha ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.  Dursun, açıklamasında şunları söyledi:

“3 gün süren yağışlarla metrekareye düşen miktarın 300 kilo aşarak aslında 21 Mayıs 1998 yılında yaşadığımız ve ilimizin tarihinde yer alan büyük sel afetindeki yağış miktarının yine aynı etkiyle tarihin tekerrür etti. 98 yılındaki sel afetinde de 3 gün boyunca etkili yağışların ilimizin her noktasına dengeli yağmasıyla Bartın ırmağının taşarak ilimizin yüzde yetmişinin sular altında kaldı. Yaşanan afetin zararlarının telafisinin ise çok uzun yıllar sürdü. Şimdi ise İlimizin 98 selindeki 3 günlük yağış miktarının çok üzerinde olmasına rağmen son dönemde yapımı tamamlanan 3 baraj ve bir çok bölgede gerçekleştirilen taşkın korumalarla meydana gelebilecek daha büyük zararları önlemiş oldu. Bu nedenle bugünkü hasarın büyük sel afetiyle mukayesesinin söz konusu değildir.

Öncelikle İlimizde yapımı tamamlanan 3 baraj ve taşkın korumaların bölgemize kazandırılmasında büyük katkıları olan başta AK Parti Gurup Başkan Vekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere yine bu anlamda Bartın’a büyük önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca afet süresi içerisinde tam bir koordinasyon sağlayan Sayın Valimiz Nurtaç Arslan’a ve arazide büyük gayret ve çaba ile çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, bu tür afetlerin bir daha tekerrür etmemesini yürekten diliyoruz.”

57 Milyon 487 bin 455 TL kış ödeneği

Başkan afet öncesinde özel idarenin yaz döneminde yapacak olduğu ulaşım alt yapı ve içme suları ile ilgili programları hakkında yaptığı açıklamasında, “ 2022 yılı için gönderilen 27 Milyon 487 Bin 455 TL KÖYDES ödeneği, Cumhurbaşkanı kararıyla idaremize gönderilen 15 milyon hibe ile  özel idarenin iller bankasından  kullanacağı  15 milyon kredi olmak üzere toplamda 57 Milyon 487 bin 455 TL ödenekle ilin genelinde ağır geçen kış koşullarında hasar gören 2 bin 336 kilometre yol ağının iyileştirilmesi ile ilgili programlar tamamlandı. Alandaki çalışmalar bu çerçevede  başlatıldı.  Yine köylerimizde yetersiz olan içme ve kullanma suyunda sıkıntı yaşayan köylerimizin problemlerini çözecek planlar da yapıldı. Şimdi tüm bu yapılan planlı çalışmalar üzerine yaşadığımız afetten meydana gelen tüm zararların doğru bir şekilde keşiflerinin çıkartılarak zarar gören  alanlarla ilgili  AFAD’dan   talep edeceğimiz ödeneklerle de yaralar  sarılacak. Sel afeti yaşadığımız ilk günden itibaren bizleri yalnız bırakmayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a KÖYDES ödeneği  ve hibe destekleri ile bu çalışmaları  yapmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a  yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.