Bankoğlu 'Ulu Önder Atatürk'ü minnetle anıyorum'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye'nin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Bankoğlu 'Ulu Önder Atatürk'ü minnetle anıyorum'

CHP’li Bankoğlu “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 85. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 57 yıllık yaşantısına zaferlerle dolu savaşlar, yıkım içindeki bir imparatorluktan çağdaş dünya devletleri ile yarışacak yepyeni bir cumhuriyet ve sayısız devrim sığdırmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu topraklara, bizlere nasip olmuştur. Vatan kurtaran ve vatan kurandır. Atatürk’ün erken vefatı sadece ülkemiz için değil, insanlık için büyük bir kayıptır. Atatürk’ün ileriyi görme kabiliyeti, oraya giden yolu tesis etme konusundaki bilgisi, azmi ve kabiliyeti eşsizdi. Bütün amacı tam bağımsız bir Türkiye olan, bunun için kadınlara, gençlere, çocuklara eşitliği, insanca yaşama hakkını, seçme ve seçilme gücünü, eğitimde özgürlüğü ve daha pek çok önemli değeri bizlere emanet eden Atatürk’tür. Sadece ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözüyle bile askerî ve siyasi dehasını ispatlamış ebedî liderimizdir. Yüz yıl öncesinden açtığı yollar, işaret ettiği siyasi, bilimsel ve kültürel alandaki fikirleri ile güncel hatta günümüzün bile ilerisindedir. O günün ve bugünün dünya liderleri, bilim ve fikir insanları, kanaat önderleri hâlâ saygı ve hayranlıkla Atatürk’ü anmaktadır” dedi.

“Anıtkabir’e gitmek kuşaktan kuşağa aktarılan bir gelenek, bir ruh…”

CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu, Anıtkabir’e millî bayramlarda ve 10 Kasım’larda gitmenin sadece bir devlet geleneği değil, kuşaktan kuşağa aktarılan bir ruh olduğunu belirtirken “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir ziyareti sırasında yine bir grubun hadsizliğine, saygısızlığına ve bayağılığına şahit olduk. Bunun normalleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Saygısını ve minnetini sunmaya milyonların gittiği Anıtkabir’de tribün şakşakçılığı yapılması kabul edilemez. Gereğinin yapılacağını ve tekerrür etmesine izin verilmeyeceğine olan inancımızı korumak istiyorum.” açıklaması yaptı.

“Atatürk’ü hedef alan sığ zihniyetler daima silinip gitmeye mahkumdur”

Bankoğlu “Komutanlığı ve zaferleriyle iyi bir asker, fikirleri ve devrimleri ile eşsiz bir siyaset kuramcısı, çalışkanlığı ve ahlakı ile örnek bir insan, özgürlük tutkusu ve milletine beslediği derin sevgi ile ebedi liderimiz olarak daima kalbimizdedir. Ancak ülkemizin hak ettiği gücü ve saygıyı yeniden kazanması için Atatürk’ü anlamak şarttır. Atatürk sadece siyasi bir figür değildir, bu yüzdendir ki Atatürk’ü hedef alan sığ zihniyetler daima silinip gitmeye mahkumdur. Atatürk’ü anmamayı, O’na hakareti marifet sayan ama sıkıştığında can simidi olarak Atatürk’e sarılan kafalar, bu ülkenin en büyük tehlikesidir. Çünkü Atatürk’ün gücü, ortaya koyduğu sarsılmaz değerler ve bunların doğruluğu yüz yıl sonra dahi geçerliliğini korumaktadır. Tahammülsüzlüğün en büyük sebebi de budur. Bilim ve akılcılık yerine içi nefretle, hurafelerle doldurulanlar sadece ülkemizin değil başka ülkelerin de çürümesine neden olan uluslararası bir tehlikedir. Canı pahasına her şeyiyle kendini bağımsız ve güçlü bir ülke kurmaya, Anadolu’nun sahiplerini özgür kılmaya adamış ve eş, dost, akraba hiçbir çıkar düşünmeden tüm mal varlığı da dahil bu ülkeye emanet etmiş Ata’mızı bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şâd olsun” dedi.