Bankoğlu pazarda tezgahın başına geçti

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve CHP örgütü üyeleri, Millet İttifakı'nın diğer adayı Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi İlçe ve belde başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir grup ile bugün Abdipaşa'daydı. Merkezde önce esnaf gezisi yapan heyet, halkın yaklaşan seçimden umutlu olduğunu ve değişim isteğini gördüklerini söylediler. Bankoğlu yaptıkları ziyaretlere ilişkin açıklamasında Millet İttifakı ortakları ile yurt çapında olduğu gibi Bartın'da da büyük bir uyum içinde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bankoğlu pazarda tezgahın başına geçti

Bankoğlu “Bayram öncesi olmasına rağmen ekonomik durgunluğun gözle görülür halde olduğunu, yeni hükümetin seçim sonrasında yurttaşların sorunlarına çözüm olacak uygulamaları acilen hayata geçmesi gerekiyor. Halkımızın ekonomik olarak büyük sıkıntı çektiğini üzülerek görüyoruz. Bu sebeple partimiz seçim sonrası ilk 100 günde yapılmak üzere Acil Eylem Planı’nı hayata geçirecek. Ekonomik istikrar ve siyasal istikrar ayrılmaz ikilidir. Öncelikle nezaket dilini yerleştirerek ve tüm yurttaşları kucaklayarak huzurlu günlere kavuşacağız” dedi.

Bankoğlu ve Millet İttifakı’nın üyeleri Abdipaşa’daki temaslarında 14 Mayıs sonrası yapılacak icraatları halkla paylaştı. Bunlar arasında esnafın faiz borçlarının silinmesi ve kira stopaj vergisinin sıfırlanması, çiftçilerin ve balıkçıların kredi faizlerinin silinmesi, tarımda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak olması, çıkartacakları Aile Destekleri Sigortası Kanunu ile geliri olmayan ya da asgari ücret altında geliri olan ailelere asgari ücret kadar destek sağlanması, emeklilere kurban bayramında yatırılacak olan 15 bin lira bayram ikramiyesi verilmesi, Esnaf Bakanlığı kurulması gibi önemli başlıkları anlattılar.

Bankoğlu açıklamasının sonunda hükümete ilişkin eleştirilerde de bulundu. “Hükümet, seçim yarışında partimiz ve ittifakımız hakkında akıl dışı ve doğru olmayan karalamalara başvuruyor. Buna rağmen sağduyulu hemşehrilerimiz bu karalamaların doğru olmadığını bildiklerini ancak rahatsız olduklarını da belirtiyorlar. Sosyal yardımların kesilmesi, baş örtüsü yasağı, işten çıkartmalar olacağı gibi yurttaşların huzurunu kaçırmaya ve milleti bölmeye yönelik çirkin bir propagandaya baş vuruyorlar. Kaybedeceğini bilmenin getirdiği bu üslupları bizi şaşırtmıyor ama siyasi ahlaka ters olduğunu söylemek isterim. Bizim bu polemiklerle uğraşacak vaktimiz yok, bütün enerjimiz milleti bu buhrandan nasıl çıkartacağımız üzerine kurulu. Dikkatimiz de hedefimiz de çocuklar aç yatmasın, gençler işsiz kalmasın, emekli sefalet içinde yaşamasın, kadınlar çaresiz kalmasın üzerine kurulu. Tabii 21 yıllık AKP yönetiminin sanki hükümete ilk defa talip oluyormuş gibi vaatlerde bulunuyor olması da, siyaset bilimciler tarafından incelenecek kadar ilginç bir vaka. Biz hedefe kilitlendik, baharı getireceğiz dedik. Bugün bir kez daha Abdipaşa’da bunu gördük”dedi.

Heyet Abdipaşa merkez ardından pazar yerine giderek halkın ve pazarcıların dertlerini ve isteklerini dinlediler. Temaslar sırasında bir pazarcı esnafın tezgahında satış yapan Bankoğlu “Domatesin kilosu 20, soğan 20, çilek 25’e” diyerek halkın gönlünü kazandı. Gezi esnasında MHP Milletvekili Adayı Cemal Akın’la karşılaşan ve selamlaşan Bankoğlu, Akın’a seslenerek “Sayın Başkan, kendinizi yormayın. Size söz, geliyoruz” diyerek şakalaştı.