Bankoğlu, Parti Meclisinde yok

38'inci Olağan Kurultayda Özgür Özel'in Genel Başkanlığında yola devam kararı alan CHP'de Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri tamamlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise PM ve YDK listelerinde yer almadı. 'Umudun ve aydınlığın partisi olarak, kurucu Önderimiz Atatürk'ün izinde yürüyeceğimiz yolda başarılar dilerim' diyerek seçilen partilileri tebrik eden Bankoğlu'nun önümüzdeki günlerde belirlenecek Merkez Yönetim Kurulunda(MYK) ise yer alıp almayacağı ve Genel Başkan Yardımcılığının da devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Bankoğlu, Parti Meclisinde yok

38’inci Olağan Kurultayda Özgür Özel’in Genel Başkanlığında yola devam kararı alan CHP’de Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri tamamlandı. Seçimlerde bin 366 delegeden, bin 277’si, 60 kişiden oluşan PM ve 15 kişilik YDK üyelerinin seçimi için oy kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da PM ve YDK listelerinde yer almayan isimler arasında yer aldı. Genel Başkan Yardımcısı Bankoğlu, listelerde yer almasa da sosyal medyadan PM ve YDK’da yer alan partilileri “Partimizin ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Cumhuriyet Halk Parti’mizin Genel Başkanı olarak seçilen  Sayın Özgür Özel’i tebrik ederim. Umudun ve aydınlığın partisi olarak, kurucu Önderimiz Atatürk’ün izinde yürüyeceğimiz yolda başarılar dilerim” sözleriyle tebrik etti.

Bankoğlu MYK’da yer alabilecek mi?

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da emekleri için teşekkür eden Aysu Bankoğlu, “Hak, hukuk, adalet ve demokrasi için büyük mücadele veren Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tüm emeklerinden dolayı partimiz ve ülkemiz adına teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu. Bartın siyasi kulislerde Bankoğlu’nun önümüzdeki günlerde belirlenecek Merkez Yönetim Kurulunda(MYK) ise yer alıp almayacağı ve Genel Başkan Yardımcılığının devam edip etmeyeceği şimdiden merak edilen konular arasında yer alıyor.

Resmi sonuçlar, itirazların değerlendirilmesinin ardından açıklanacak. Partiden yapılan açıklamada, yeni MYK’nın 11 Kasım Cumartesi günü yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısının ardından belirlenecek bir günde ilan edileceği belirtildi.

İşte Parti Meclisine giren isimler!

Seçimin sonucuna göre, CHP Parti Meclisi’ne giren isimler şöyle:

Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Bedirhan Berk Doğru, Ozan Işık, Deniz Yücel, Gamze Taşcıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Cem Aydın, Baki Aydöner, Ensar Aytekin, M. Gül Çiftci Binici, Selin Sayek Böke, Canan Taşer, Pınar Uzun Okakın, Mahir Yüksel, Erhan Adem, Burhanettin Bulut, Ecevit Keleş, Ali Abbas Ertürk, Hikmet Erbilgin, Ali Haydar Fırat, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Hüseyin Yaşar, Berker Esen, Ulaş Karasu, Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Zeliha Aksaz Şahbaz, Özgür Ceylan, Hikmet Yalım Halıcı, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Yalçın Görgöz, Orhan Sarıbal, Turgay Özcan, Melisa Uğraş, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Sinem Kırçiçek, Semra Dinçer, Hüseyin Can Güner, Ahmet Hakan Uyanık, Şengül Yeşildal, Emin Umut Dikili, Nazan Güneysu, Koza Yardımcı, Mehmet Alkın Denizaslanı, Yankı Bağcıoğlu, Yalçın Karatepe, Volkan Demir, Baran Bozoğlu, İlhan Uzgel, Gülşah Deniz Atalar, Armağan Erdoğan, Gökçe Gökçen, Aylin Nazlıaka, Saniye Barut, Gonca Yelda Orhan, Gizem Coşkun.

İşte Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri!

103 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen isimler ise şöyle:
Ayça Akpek Şenay, Esin Fatma Temel, Hümeyra Akkuş Sandıkcı, İsmail Emre Telci, Ekincan Aksoy, Özkan Tice, Aysemin Gülmez, Deniz Çakır, Süleyman Bülbül, Deniz Demiröz, Nurdan Yücal, Turan Taşkın Özer, Ali Balta, Özgür Sağlam, Remzi Kazmaz.