Bankoğlu'ndan ziyaret turu

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, görevlerine yeni başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç ile İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder'i ziyaret etti. Baro Başkanı Ferhat Parlatır ile de görüşen Bankoğlu, Bartın Eski Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir'e de veda ziyaretinde bulundu.

Bankoğlu'ndan ziyaret turu

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, görevine yeni başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç'u makamında ziyaret etti. Özellikle karar alıcı pozisyonlarda kadınların görevde yer almasının son derece önemli ve değerli olduğunun altını çizen Bankoğlu, kadın yöneticileri her daim desteklerini ifade etti. CHP Bartın Milletvekili, bir diğer ziyaretini ise İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder'e gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ziyaretinde olduğu gibi bu ziyarette de Bankoğlu'na, CHP'li Belediye Meclis üyeleri Sami Karakaş ve Alkım Tan eşlik etti. Bankoğlu, Tarım ve Orman Müdürlüğü'ndeki yeni dönemin de Bartın için olumlu gelişmelere vesile olması temennisinde bulundu, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Aydemir’e veda ziyareti

Öte yandan, Bankoğlu, Bartın Barosu Başkanı Av. Ferhat Parlatır ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, CHP'li Belediye Meclis üyeleri Av. Mehmet Karakaş ve Av. Ahmet Çavuşoğlu da yer aldı. CHP Bartın Milletvekili, bugünlerde gündemin en önemli konularından biri hâline gelen barolarla alakalı, Avukatlık Kanunu'nda değişiklik öngören Teklif ile ilgili olarak "savunmanın gücünün susturulamayacağı" vurgusunda bulundu. Temelinde baroları "parçalama" fikri yatan bu Teklif ile ilgili gerek Adalet Komisyonu görüşmeleri sırasında, gerekse de akabinde Genel Kurul görüşmeleri sürecinde, her türlü savunmayı yaparak avukat meslektaşlarının haklarını ve savunmanın örgütlü gücünü, gerek CHP nezdinde kurumsal düzeyde, gerekse de Parti'nin özellikle hukukçu milletvekilleri olarak en üst perdeden koruyacaklarını belirtti.

Bankoğlu, son olarak, görev yeri değişen Bartın Cumhuriyet önceki Başsavcısı Adem Aydemir'e de makamında veda ziyareti gerçekleştirdi. Kendisine Bartın'daki çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bankoğlu, Aydemir'e yeni görev yeri olan Aksaray'da da başarılar diledi.