Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Ulus ve Abdipaşa'daki yaka seli ve Amasra'da yaşanan yangınla ilgili incelemelerde bulundu. Milletvekili Bankoğlu 'İsraf edilen paralarla ülkenin altyapısı halledilirdi' dedi.

Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Abdipaşa ve Ulus’ta yaşanan yaka seli ve su baskınlarına ilişkin yaptığı açıklamada geçen Ağustos ayından bu yana geçen bir yılda üç sel felaketi yaşandığını, değişen bir şey olmadığını söyledi.

Bankoğlu yaptığı açıklamada “Bartın’da yaşanan ve her defasında büyük zararlar vermeye devam eden sel felaketlerinde hep sözler verildi. Ne acıdır ki verilen sözlerin ardından aynı şeyler tekrar tekrar yaşandı. İlk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata, üçüncüsüne ise tercih denir. Geçen yıl Ağustos’ta, bu yıl Haziran’da ve yine geçen hafta yaşanan seller, Bartın’ın sadece bir yıl içinde yaşadığı kabuslardır. Ziyaret ettiğimiz iş yeri sahipleri, esnaf ve hemşehrilerimiz, yağmuru rahmet diye bilirken şimdi korkulu rüyamız oldu, diyorlar. Her felakette sözler verildi, vaatlerde bulunuldu. Hala da vaat vermeye devam ediyorlar, ama Bartın’ın yaşadıkları siyasi iradenin tercihidir. Hükümet yaşananlardan ders almamış, söz verdiği yatırımları yapmamıştır. Bu sebeple de bu felaketlerin defaatle yaşanması, hata, kaza ya da kader değil; düpedüz bir tercihtir. Bartın da bu felaketlere seyirci kalan, olanları kader söylemiyle örtbas etmeye çalışanlara gereken cevabı seçimlerde verecektir,” dedi.

CHP Bartın Milletvekili yaptığı incelemelerde yaka selinin, yatağına sığmayan dere taşkınlarının, izin verilerek akarsu yataklarına yapılan konutların, mühendisliği olmayan yol ve köprülerin çökmesinin hükümetin iş bilmezliğinden kaynaklandığını belirtti. Bankoğlu “Yıl olmuş 2022. Bartın’ın ve özellikle Batı Karadeniz’in gündeme gelme konusu bu afetler olmamalıydı. Çağ atladık masalları anlatarak bölge halkını her yağmurda gittikçe büyüyen sorunlarla baş başa bırakan, günü kurtarmak için vaatlerde bulunup sözler veren ve tutmayan hükümetin güvenilirliği biteli çok oldu. Bu sel felaketi sonrası yapılan yardımlarla ilgili çok büyük soru işaretleri var. Selde zarar görenlere yardım diye verilen iki depo benzin parasıdır. Bugün yapılan yardımlarla değil selin verdiği hasarı karşılamak, bir ev bile boyayamazsınız. Hükümet milletin aklıyla dalga geçmeye, bol keseden konuşmaya devam ediyor. İsraf ettikleri parayla ülkenin altyapısı ‘bizi kıskanan’ Almanya’dan bile iyi olurdu, ama tercih meselesi tabii. Onlar halkın vergilerini beşli çeteye, itibarlarından tasarruf edemeyecekleri için saraylara, uçaklara, ziyafet sofralarına harcamayı tercih ediyorlar. Yurttaşlarımız da tercihini sandıkta gösterecek,” eleştirisinde bulundu.

Hükümetin ve yetkililerin özellikle afetler karşısında hiçbir eylem planı olmadığını ve çözüme yönelik bir hamlede bulunmadıklarını belirten Bankoğlu “Ne yaman çelişkidir ki güya barajlarımız var; ama Bartın susuzluktan kırılıyor. Bartın ırmağı ıslah edilmeden, altyapı halledilmeden, doğru düzgün yani gerçek anlamda mühendislik hesapları yapılmış yol ve köprüler yapılmadan kentimiz hiçbir mevsimi rahat geçiremez. Bartın’a laf değil çözüme yönelik çalışma lazım. Makyaj değil kalıcı tedavi lazım.” dedi.

“Amasra’daki yangında esnaf perişan”

Amasra’da çıkan yangında zarar gören esnafı ziyaret eden Bankoğlu “Ülke tarihinin en büyük ekonomik buhranı yaşanırken Amasra’daki yangın esnafımıza büyük kayıp vermiştir. Amasra Belediye Başkanımız Recai Çakır, İl Başkanımız Selim Karakaş ve İlçe Başkanımız  Seyhan Bilgin ile geçmiş olsun dileklerimizi, can kaybı yaşanmamasından duyduğumuz teselliyi paylaşsak da çok üzgünüz. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakmış. Zaten borç harç içinde, para kazanmayı bir kenara bırakıp işletmesini yaşatmaya çalışan esnaf büyük bir çıkmazda. Bu günleri birlikte atlatacağız,” diyerek yaklaşan seçimlerin tek kurtuluş olduğunu ve Bartın’daki temaslarına devam edeceklerini belirtti.

Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi
Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi
Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi
Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi
Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi
Bankoğlu'ndan sel ve yangın incelemesi