Bankoğlu'ndan Kozcağız'a ilçelik sözü

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 'Kozcağız'ın 30 yıllık ilçe olma hayalini Millet İttifakı gerçekleştirecek.' dedi.

Bankoğlu'ndan Kozcağız'a ilçelik sözü

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Kozcağız’ın 30 yıllık ilçe olma beklentisine ilişkin olarak basına açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin olarak Bankoğlu konuşmasında “Bartınlı hemşehrilerim, beni milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yolladığında 21 Ocak 2019’da ilk iş Kozcağız’ın ilçe olması için Kanun Teklifi verdiğimi, sonrasında Genel Kurul’da defaatle bu konuyu gündeme getirdiğimi biliyorlar. 232 kilometrekarelik alanda 5 mahalleye ve 40 köye sahip, merkezinde 7 bin 250 kişi olmak üzere köyleriyle 22 bin 521 yurttaşımızın yaşadığı Kozcağız her bakımdan ilçe olmayı hak etmektedir. Bu konuyla ilgili olarak 21 yıllık yönetimlerinde kulağının üzerine yatmayı tercih eden AKP hükümeti miadını doldurmuştur. Merkezi idarenin Kozcağız Belediyesi sınırları içerisinde kurumlarını oluşturması yönündeki gereklilik kaçınılmaz bir noktaya gelmiştir. İlçe müdürlüklerinin açılmasıyla Kozcağız’dan Bartın’a resmi işleri halletmek için gitmek zorunda kalan hemşehrilerim rahatlayacağı gibi ilçemizin de nabzı yükselecek. Kozcağız’ın ekonomik ve sosyal gücünü artırmak, halkının refahı için gerekenleri yapmak devletin görevidir ve 30 yıllık bu hayali gerçekleştirmek bizim hükümetimize nasip olacak. Bartın’ın en büyük dördüncü ilçesi Kozcağız olacak” dedi.

Kozcağız’ın ilçe olması ardından yaşanacak değişimlere ve projelerine ilişkin bilgiler veren CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kozcağız’ın ilçe olmasıyla bölgenin parlayan yıldızı olacağını belirtti. Filyos Vadi Projesi’ne entegre edilmesi için çalışma grupları kuracaklarını, konuya ilişkin raporlar hazırlatarak en randımanlı sonuçları almak için icraatlarda bulunacaklarını belirten Bankoğlu, bölgede büyük değişim yaşanacağını söyledi. CHP’li vekil “Her şeyden önce Kozcağız artık göç vermeyecek. Aileler parçalanmayacak, ana babalar evlat ve torun özlemiyle gözleri kapıda kalmayacak. Gençler iş için aş için gurbete gitmeyecek. İnsanlar memleketini, ata toprağını bırakıp sırf ekmek parası için kalbini burada bırakıp gitmeyecek. İnsanları kökünden koparıp, ekmek parası için hasret çeke çeke yaşamalarına razı değiliz. Hele ki ekmeğin artık aslanın ağzında değil midesinde olduğu buhran döneminde büyük şehirlerde kiradan ulaşıma, gıdadan eğitime her şey ateş pahası. Giden orada da gün yüzü göremiyor” ifadelerini kullandı.

Kozcağız’ın ilçe olması ardından Hasankadı beldesinin de hizmetlerini Kozcağız’dan alacağını belirten Bankoğlu, hangi kurum ve kuruluşların yerinde hizmet vereceğine ilişkin bilgi verdi.

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Adliye, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Askerlik Şube Müdürlüğü, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı, tam kapasiteli PTT Müdürlüğü olarak belirtti.

 Bankoğlu açıklamasını “Kozcağız ve çevre köylerini resmi kurumlardan hizmet almak için Bartın’a gitmeye mahkum edenler, Kozcağız’ın her anlamda bayındır olmasını, ekonomik gücünün artması, hayatın canlanmasını istemeyenler buradan aldıkları oyları Bartın’a taşıyarak burayı mahalle ve köy yapmaya kullanamayacaklar. 14 Mayıs’ta Kozcağızlı hemşehrilerim bu zulme sandıkta cevap verecek. Size söz, Kozcağız ilçe olunca bahar buradan hiç gitmeyecek!”sözleriyle bitirdi.