Bankoğlu'ndan Bartın basınına teşekkür

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın CHP İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ve CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ile Bartın'ın medya kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu. Bankoğlu 'Tüm medya kuruluşlarımıza, bizi bizden haberdar ettikleri için teşekkür ediyorum' dedi.

Bankoğlu'ndan Bartın basınına teşekkür

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın CHP İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Basın Ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir ve CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ile Bartın’ın medya kuruluşlarına ziyaretlerde bulundu.

Bankoğlu gazete yöneticilerine yaptıkları ziyaretlerinde gazeteciliğin her zamankinden daha önemli ve değerli olduğunu vurgularken “Bartın’da uzun yıllardır her türlü zorluğa rağmen gazetecilik yapmaya devam eden, bunu yaşatmak için çalışan herkesin emeği büyüktür. Bugün eline telefonu alıp çekim yapan veya klavye kullanabilen herkes kendini muhabir zannediyor ama gazeteci olmak ne bu kadar basit ne de kolay. Her şeyden önce ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranda yerel bir gazete çıkarmanın büyük fedakârlık gerektirdiğini herkesin bilmesi lazım. Bunun dışında başta iktidar olmak üzere kurum ve kişilerin hoşuna gitmeyecek bir haberin veya yazının etkilerini göze alarak cesurca doğruyu yazmak takdir edilecek bir tavırdır. Bakın iktidarın veya güçlünün kim olduğu değil olanı olduğu gibi ortaya koymak, yanlışını söylemek gerçekten gazeteciliğin zorudur, gururudur. Muktedir olanların bunu engellemek için yaptıkları veya yapabileceklerine rağmen gazetesinin çizgisi bozmamak da tebriği gerektirir. Hakikatin yansıtılması ve halkın yararının gözetilmesi için gazeteciliğin özgürce yapılması şarttır. Medya için demokrasi, demokrasi için de medya şarttır. Uzun yıllardır gazeteciliğin ve gazetecilerin, suç ve suçlu gibi gösterilmeye çalışıldığı baskıcı bir ortamdayız. Bırakın haberciliği şaka yapmanın dahi suç olduğu, sıradan insanların sosyal medyada yazdığı yorumlardan göz altına alınıp, hapse atıldığı bir ortamdayız. Bu boğucu karanlık ise sansür yasasıyla kalıcı hale getirilmeye çalışıldı. Ancak bu da bitecek. Gelişmiş, çağdaş ülkelerin şeffaf ve hukuka uygun ifade ortamı geri gelecek, az kaldı.” dedi.

Bankoğlu ve beraberindeki partililer Bartın Manşet Gazetesi Hacı Bulut, Eybey Medya Kurucu ve Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Aba Medya Bartın TV Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın, Hergün Gazetesi Yazı işleri Müdürü Nihal Karaman, Filyos Medya Bartın temsilcisi Rasi Karakaş ve sahibi Levent Efe Bilgin, Kanal 74 sahibi Halil Tekin, Doğa Medya sahibi Muhammed Işık, Bartın Ekspres sahibi Levent Çınçın, Bartın Gazetesi sahibi Esen Aliş ve sosyal medya kuruluşu Bartın’la Alakalı yöneticisi Serkan Girgin’e yaptığı ziyaretlerde gazetelerin ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini söylediler. Bankoğlu yaptığı açıklamada “Bir gazeteyi yaşatmak, özellikle yerelimizle ilgili doğru ve kapsamlı habere ulaşmak için bu değerlerimize abone olmak, reklam ve ilan vermek hemşehrilik sorumluluğumuz olmalıdır. Tüm medya kuruluşlarımıza, bizi bizden haberdar ettikleri için teşekkür ediyorum. Hepiniz değerimizsiniz.” dedi.