Bankoğlu: 'Maliyet artışları üreticinin belini büküyor'

Seçim çalışmaları kapsamında Bartın'daki fabrikaları ziyaret eden ve şehir merkezindeki Hendekyanı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Bartın Milletvekili ve Adayı Aysu Bankoğlu, 'Maliyet artışları üreticinin belini büküyor' dedi.

Bankoğlu: 'Maliyet artışları üreticinin belini büküyor'

28. Dönem milletvekili adayları Av. Aysu Bankoğlu ve Av. Ceyda Sargın, destek için Bartın’a gelen eski Zeytinburnu Belediye Başkanı Adil Emecan ve millet ittifakından parti üyeleriyle Sanko Çimento Fabrikası’nı ve Monita Tekstik Fabrikası’nı ziyaret eden heyet ardından Murat Ticaret Kablo’yu ziyaret etti.
“İşi bilmeyeni değiştirmek, yerine bilenini getirmek”

Ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Bartın milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Av. Aysu Bankoğlu, “Bartın coğrafi genişliğine ve nüfusuna oranla oldukça üretken bir şehir. Doğru yatırımlarla, iddia ediyorum marka olabilecek bir şehir. Bartın’mızda yüksek nitelikli üretimlerle, dünya çapındaki markalara çalışan, birçok yurttaşımıza istihdam sağlayan şirketlerimiz ve üreticilerimiz var. Ancak bir çoğu artan maliyetlerden dolayı rekabet konusunda sorun yaşıyor. Özellikle enerji ve döviz fiyatlarındaki dalgalanma üreticinin çıkan ürünün fiyatını da değiştirmesine neden oluyor. Bu ekonominin yanlış yönetilmesinin bir sonucu. Ülkemizde ciddi bir maliyet enflasyonu var. Bunun sebebi de petrol fiyatlarının olduğu kadar, gıda fiyatlarının da yükselmesi. Gözleri ışıldayan maliye bakanımız bunları biliyor, ama yönetmiyorsa, yönetemiyorsa, yapılacak şey bellidir. İşi bilmeyeni değiştirmek, yerine bilenini getirmek,” dedi.

İnşallah iktidara geldiğimizde biz ekonomiyi inatla, ahbapla değil; uzmanla ve ortak akılla yöneteceğiz, diyen Bankoğlu, “Ziyaret ettiğimiz atölye ve fabrikalarda özellikle kadınların çalışıyor olması beni çok sevindiriyor. Çünkü kadının istihdamda ve üretimde yer alması, ülkemizin geleceğini daha aydınlık bir noktaya getirecektir,” ifadelerini kullandı. 
“Esnaf ve Ticaret Bakanlığı kurulacak”

Fabrika ziyaretlerinin ardından Asma Caddesi, Gölbucağı Mahallesi, Ulus Durağı ve Kemerköprü Hendekyanı tarafına doğru hareket eden Bankoğlu, esnafla bir araya geldi. Esnaf kredilerine ilişkin parti programını anlatan Bankoğlu, “Esnafımızın özellikle de küçük esnafımızın durumunu en iyi anlayabilecek insanlardan biriyim. Bartın esnaflar şehri sayılır. Yıllardır devam edeny yanlış ekonomik yönetimin ardından patlayan pandemi, ardından savaş ve deprem derken esnaf belini bir türlü tam olarak doğrultamadı. Biz esnafımızı ayağa kaldırmak için bu dönemde alınan esnaf kredilerinin faizlerini silmeyi taahhüt ediyoruz. Faize karşıyım diyenle, bizim bu söylediğimizi söyleyemezler. Çünkü onlar bu kapıdan faize karşı çıkıp, arka kapıdan faiz parası yiyorlar. Ayrıca biz Ticaret Bakanlığı’nın adını Esnaf ve Ticaret Bakanlığı yapacağız. Bu yalnızca bir isim meselesi değildir, hükümet politikası olarak esnafımızın önceliklendirileceğinin de en açık sinyalidir,” diyerek sözlerini tamamladı.