Bankoğlu:'Esnaf perişan, reçete seçim'

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, parti yöneticileri ile yeni dönem oda başkanlarını ziyaret etti. 'Her kesimden esnafımız perişan. Reçetesi seçim' dedi.

Bankoğlu:'Esnaf perişan, reçete seçim'

 

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Mazhar ile Bartın’daki esnaf odalarının yeni dönem başkanlarını ziyaret etti. Bankoğlu, ilk olarak Bakkallar ve Bayiler Odası’na gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin olarak “690 üyesi ile Bartın'ın büyük esnaf grubu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına yeniden seçilen Barış Özkan'ı tebrik ettik ve başarılar diledik. Ülkemiz tarihinin en zor dönemlerinden birinde böyle bir görevi üstlenmek daha da önemli. Sıkıntılar büyük. Bu öyle bir zincir ki esnafın dertleri tüm yurttaşları ilgilendiriyor ve elbette yurttaşların derdi de esnafın derdi oluyor. Türkiye’de yaşanan bu felaketin aslı yanlış politikalar sebep, kötü hayat şartları sonuç. Türk lirasındaki müthiş erimeyi herkes yaşıyor. İşin kötüsü hükümet her gün akaryakıta, doğalgaza, gıdaya, elektriğe zam yaparken halk nereden kısacağını şaşırmış durumda. Millet etten, meyveden filan geçmiş durumda. Herkes gerçek anlamda ekmeğinden kısıyor artık. Yumurta alınamaz oldu. Bunlar ülke tarihinde görülmemiş çok acıklı durumlar. Dar gelirlinin bir lokma ekmeğini, arasına koyduğu yumurtasını, soğanını elinden aldılar. Fakirin, peynir ekmek yer otururum sözü AKP sayesinde tarih oldu. Peynir, zeytin artık vitrin süsü, rüyaların aktörü. Sadece yurttaşların değil esnafın da alım gücü bitti. Dükkanına istediği çeşit mal alamamak, zalimce arttırılan akaryakıt fiyatlarının her şeye fahiş biçimde yansıması esnafımızı dükkanın elektriğini açamadan, doğalgaz kullanmadan ticarette yeni bir boyuta taşıdı.”dedi.

“2023’e ne esnaf ne sanayici ne de halk dayanamaz”

Bankoğlu açıklamasına Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe’ye yaptıkları ziyarete ilişkin açıklamalarla devam etti. “Sayın Tepe’yle yaptığımız görüşmede hem esnafımızın hem de hemşehrilerimizin sıkıntılarını konuştuk. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının her kesimden yurttaşımızı çaresiz kıldığını görüyoruz, biliyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile bu güçlükleri aşacağız. Yönetimi işinin erbabı olanlar ortak akılla ve elbette bilgiyle alacaklar. Bakın kapı kapı dolaşıp İngiltere’de, Katar’da para arayan bir hükümet var. Kimsenin Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını ayaklar altına almaya hakkı yok. Milletimizi ekonomide, hukukta, eğitimde yaptım oldu, yeni bir şey deneyeceğiz gibi beceriksizlere deneme tahtası yaptırmaya kimsenin tahammülü kalmadı. 2023’e ne esnaf ne sanayici ne de halk dayanamaz. Bir an önce seçim kaçınılmazdır.” açıklamasında bulundu.

“Zamlarla ve vergilerle bu çarkı çevirmeye çalışanlar gidecek”

Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası yeni Başkanı Hulusi Kaymakçı’yı da ziyaret eden CHP’liler, Türkiye’nin ağır koşullarında ayakta kalmaya çalışan, ekonominin bel kemiği esnafın sıkıntılarını bildiklerini belirttiler. Bankoğlu “Görüştüğümüz tüm oda başkanları, üyelerinin de hemşehrilerimizin de büyük mağduriyet yaşadığını biliyorlar. Ülkenin istikrarlı politikalara, bilgiyle ve akılla yönetilmeye ihtiyacı olduğunun farkındalar. Yurttaşın dolarını, altınını ve neredeyse kefen parasını isteyen bir yönetimle bir yere varılamaz. Hâlâ gidilmeyen havaalanlarının, geçilmeyen köprülerin parasını dolarla ödemeye can atan, süresi bitmemiş limanların ihalesini yenileyip uzatmaya, hasta garantisi ile işletme vermeye devam eden bu kafa ile ülkemizin bir yere varamadığı ortada. Yandaştan ve akrabadan başkasını gözü görmeyen, israf dışında meziyeti bulunmayan, zamlarla ve vergilerle bu çarkı çevirmeye çalışanlar gidecek, bu ucube sistem denetlenebilen, şeffaf, hesap veren ve yasalara saygılı bir anlayışla yönetilecek. Türkiye böyle iyileşecek. Ülkemizin bu sıkıntılı günleri doğru ve akılcı politikalarla aşmasına az kaldı” ifadelerinde bulundu.