Bankoğlu '14 Mayıs'ta saltanat bitiyor'

Millet İttifakının diğer adayı Ceyda Halıcıoğlu Sargın'la birlikte Bartın şehir merkezinde esnafları ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili ve Adayı Aysu Bankoğlu '14 Mayıs'ta saltanat bitiyor, millet geliyor ' dedi.

Bankoğlu '14 Mayıs'ta saltanat bitiyor'

28. Dönem milletvekili adayı olarak CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu ve Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın, CHP İl ve İlçe Başkanları, örgüt üyeleri ve ittifak partilerinin il başkanlarıyla beraber Bartın Merkez’de esnaf ile beraberdi. Bankoğlu açıklamasında “Esnafa nefes, yurttaşa ses olmak için gümbür gümbür geliyoruz. Ülkemizi içinde bulunduğu buhrandan çıkartmak için gereken çalışmaları partim CHP’nin ve ittifak ortaklarının kurmayları bir yıldır en ince ayrıntısına kadar hazırladılar. Mevcut hükümetin şatafatlı, adam kayırmacı, üç beş maaşlı saltanatının bitmesine bir ay kaldı. Halkımız bu saltanatı kenara ittiği zaman altına sakladıkları her türlü yolsuzluğu, haksızlığı, yanlışlığı ortaya çıkartıp hesabını sormak da bizim görevimiz. Bu devran bitiyor ve adalet karşısında hesap vermekle kalmayacaklar, hizmet bekleyen, iş imkanı bekleyen, alın terinin karşılığını bekleyen ve adalet bekleyen herkesin hakkını da alacağız,” dedi.

“İhaleleri yandaşlarımızla doldurmaya değil birleştirmeye geliyoruz”

Esnafın başta ekonomik durum olmak üzere işsizlikten, hukuksuzluktan ve adam kayırmacılıktan şikâyetçi olduğunu belirten Bankoğlu “Bartın merkezde Millet İttifakı’nın tüm il başkanları ve yöneticileri ve CHP milletvekili adayları olarak yaptığımız esnaf ziyaretlerinde umudu gördük. Biz de zaten baharı müjdeliyoruz. Hemşehrilerime hesap veren, şeffaf bir yönetimin korkusuzluğunu anlattık. Biz bölmeye, kendi yandaşımızı ihya etmeye, kurumları akrabalarımızla, ihaleleri yandaşlarımızla doldurmaya değil birleştirmeye geliyoruz. Toplumsal huzursuzluğu ilkokul çocuklarına kadar yansıtan bu anlayışı bitirmek şarttır. Sevgi bağımızı çürütmeye çalışan kirli siyaset dilleri toplumu zehirliyor. Çinli filozof Konfüçyüs’ün bin beş yüz sene evvel söylediği şey her zaman her yerde geçerlidir. Halk huzursuz olduğunda, bütün ulusun düzeni bozulur, der filozof. Bizim yolumuz Sayın Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi birleşe birleşe kazanmaktan yana. Halil İbrahim sofrasına herkesin oturmasından yana. Toplumsal huzur, kapı komşumuzdan sınır komşumuza kadar yansıyan bir öneme sahiptir. Ekonomiye ve adalete güvenin olduğu, tüm halkı kucaklayan saygı ve sevgi dilinin olduğu günler gelecek. İşin içinden çıkamadığında herkesin terörist diye yaftalandığı, en galiz küfürlerin edildiği bu çirkinlikler sona erecek,” açıklamasında bulundu.

“Türkiye tarihinin en büyük temizlik operasyonu başlayacak”

Bankoğlu ve beraberindeki heyet, CHP’nin seçim sonrasında hükümet oldukları zaman ilk 100 gün içinde yapacakları icraatlara ilişkin yurttaşlara bilgi verdi. İşçilerin vergi ve sigorta yükünün azaltılacağı, adam kayırmak için AKP’nin en büyük silahı olan kamu personeline yapılan mülakatın kaldırılacağı, liyakatsiz atama yapılmayacağı, gübre ve tohumda maliyetin yüzde 50’sinin çiftçiye geri ödeneceği, tarımdaki mazotun KDV ve ÖTV’sinin kaldırılacağı, çiftçinin banka ve kooperatiflerden çektiği kredinin faizinin sıfırlanacağı, Esnaf ve Ticaret Bakanlığı kurulacağı, esnafın pandemide aldığı kredilerin ve BAĞKUR borçlarının faizinin silineceği, kirada stopajın kaldırılacağı, gençlerin KYK borç hacizleri ve faizlerinin silineceği, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin istisnasız kadroya alınacağı, gençlerden pasaport ve harç ücreti alınmayacağı, ilk araçlarına ÖTV’siz sahip olma olanağını hatırlattılar. Bankoğlu “Bu icraatlarımız içinde emekliler, depremzedeler, ailelere destek de var. Her bayram emekliye asgari ücret kadar ikramiye verilirken, sağlık hizmetlerindeki katkı payı kalkacak. Aile Destekleri Sigortası başlatacağımızı pek çok kez açıkladık. Öğrencilere süt, su ve öğlen yemeği ücretsiz olarak verilecek. Uyuşturucu ile mücadelede, gerçek anlamda bir savaş başlatacağız. Ardında kim olursa olsun bu çürümeyi kökünden kazımak için en ağır yaptırımları uygulayacağız. Ev kadınlarını ve eşinden ayrılan kadınları yok saymayacak sosyal güvence ile devletin kanatları altına alacağız. Ve Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve temizlik operasyonu başlayacak. Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurulacak ama göstermelik değil. Toplanıp toplanıp havanda su dövüp, yüzlerce sayfa raporların hazırlanıp raflara kalktığı komisyonlar değil. İşini yapıp, sonuna kadar gidip hesabını soran bir komisyon olacak,”dedi.

Milletvekili adayları ve ittifak partisi temsilcileri ayrıca Bartın Belediyesi’ni, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ve Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler. Bankoğlu açıklamasının sonunda “Devlette şeffaflık ve liyakat vazgeçilmezimiz olacak. Devlet kurumlarına da baharlar gelecek,”dedi.