Balık'tan Ar-Ge Proje Pazarına özgü

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 32 farklı il, 30 üniversite ve 7 kuruluşla gerçekleştirilen 6. Ar-Ge Proje Pazarına katılan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık 'Gençlere açılan bu kapı Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yaygınlaşmasını artırmakla birlikte, gençlerin girişimcilik ruhunu canlandırmaktadır. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje hazırlama ve geliştirme kültürünün yaygınlaşması için çalışmalarımız program dahilinde yer almaktadır' dedi.

Balık'tan Ar-Ge Proje Pazarına özgü

BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Cem Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Ufuk, Necati Sandıkçı ve Genel Sekreter Ahmet İncekara katılım sağladı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde 2017’den bu yana bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren Ar-Ge Proje Pazarı kapılarını altıncı kez ziyaretçilerine açtı. 19 ana temada projelerin sergilendiği etkinliğe 32 farklı il, 30 üniversite ve 7 kuruluş ile Ar-Ge Merkezinden katılımlar oldu. Etkinlik kapsamı boyunca Bartın TSO’nun hizmet aracı olan TOGG’un ilham kaynağı olan teknolojisinin incelenmesi için gençlerin ve vatandaşların yakın ilgisine sunuldu. Üniversite olarak Türkiye Yüzyılı’na değer katma yolunda önemli çalışmalar yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Rektör Uzun, “Biz bir hayalle yola çıktık. Bu hayalde bölgemizden başlayarak ülkemize katma değer sunmak, Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine yönelik çalışmalar yapmak, ‘Benim de bir fikrim var diyen’ bilim tutkunlarını bir araya getirmek vardı. İşte bugün BARÜ’nün hayallerinin gerçeğe dönüştüğü AR-GE Proje Pazarının altıncı durağına gururla ulaşmış bulunuyoruz. Birbirinden değerli araştırmacılara projeleriyle birlikte ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Balık: “Odamız bütün fikirlere açık”

Başarılı projelerin ödüllendirilmesinde Başkan Halil Balık görev alarak Ar-Ge Proje Pazarında 3. Olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Doç. Dr. Gülşah Çongur’a ödülünü ve başarı belgesini teslim etti. Tören merasiminin devamında açıklamalarda bulunan Halil Balık “Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve emeği geçen herkese düzenlemiş oldukları katma değerli etkinlik için teşekkür ederim. Gençlere açılan bu kapı  Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yaygınlaşmasını artırmakla birlikte, gençlerin girişimcilik ruhunu canlandırmaktadır. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje hazırlama ve geliştirme kültürünün yaygınlaşması için çalışmalarımız program dahilinde yer almaktadır. Gençlerin bu girişimciliğine destek olmak için bugün olduğumuz gibi her zaman görevdeyiz. Odamız herkese ve bütün fikirlere açık” şeklinde konuştu.