Balık 'Sanayi-Su Buluşması'na katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen, Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen 'Su Verimliliği Seferberliği: Sanayi-Su Buluşması' programı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Programa Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık da katıldı.

Balık 'Sanayi-Su Buluşması'na katıldı

Program kapsamında, su tasarrufu ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar,  OSB’lerde yeşil dönüşüm adımları ve endüstriyel su verimliliği uygulamaları hakkında paydaşlar arasında tecrübe paylaşımları yapıldı. Program devamında İki bakanlık arasında “Sanayide Su Verimliliği Çalışmaları Kapsamında Yapılacak İş Birliğine Yönelik Protokol” imzalandı.

"Endüstriyel Su Verimliliği Planları" kapsamında, "Yeşil Organize Sanayi Bölgeleri" uygulamaları başta olmak üzere, sanayide çevre dostu ve sürdürülebilir üretime katkı sağlaması için hedeflenen çalışmalara baz teşkil etmek üzere 152 sektörel su verimliliği rehberinin hazır hale getirildiği açıklandı. Buna göre alınacak önlemler ve atılacak adımlarla sanayide su kullanımının kısa vadede yarı yarıya azaltılması hedefleniyor.

Balık: “Sanayide ve tarımda suyun tasarrufunu artırmalıyız”

Programda sonrasında açıklama yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık “Su tüketimi ve suyun geleceği açısından atılacak her adım çok önemli. Dünya genelinde artan nüfus, iklim değişikliği, sabit kalan su kaynağı, ufukta ciddi bir su krizine neden olabileceği öngörülmektedir. İklim krizi ve tarımda vahşi sulamanın devam ediyor olması ile birlikte acil önlemler almamız gereken günleri yaşıyoruz. Bilhassa sanayide ve tarımda kullanılan suyun tasarrufunu artırmalıyız. Suyun verimli kullanılmasını sağlayacak temel adımlar, gereksiz ve yanlış kullanımın önüne geçmektir. Su kaynakların korunmaya ve kirliliğin önlenmesine ihtiyacı var. Ev kullanımında da suyun verimli kullanılması gerekiyor. Bu bilincin oluşturulması için gereken çalışmaları arttıracağız”. Dedi.