Balık, Öğretmenler Gününü kutladı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Balık, Öğretmenler Gününü kutladı

TSO Başkanı mesajında, “Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden geleceğimizin teminatı çocuklarımıza saygı, sevgi ve bilgiyi sabırla nakış gibi işleyen değerlerimizdir öğretmenlerimiz. Milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması değerli Öğretmenlerimizin üstün çalışmalarına bağlıdır. Onlar sadece okulu, öğrencileri değil tüm insanları düzenleyen toplum mimarlarıdırlar.

Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bizleri yetiştiren, geleceğe hazırlayan ve bilginin gücüyle yolumuzu aydınlatan öğretmenlere şükran ve minnet borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük önder Atatürk'ün fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme görevini tevdi ettiği, her türlü zorluk karşısında yılmadan çalışan onurlu meslekleri ve saygın kişilikleriyle gönüllerimizde müstesna yeri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum” dedi.