Balık 'Atatürk bütün insanlığın liderdir'

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, bir mesaj yayınlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. Yılında andı.

Balık 'Atatürk bütün insanlığın liderdir'

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, bir mesaj yayınlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. Yılında andı. Başkan Balık mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Atatürk; “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözüyle Dünyada barışı simgeleyerek sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuştur. Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, kısa yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız.

“Temel görevimiz”

Millet olarak; Atatürk’ü anlayan, inkılaplarını kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren, öz değerlerine bağlı, vatanını seven, inançlı nesiller yetiştirmenin temel görevimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu hedefe doğru yürürken, ülkemizin gelişmesi, büyümesi, modernleşmesinin sağlanabilmesi adına birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.

“Saygı ve rahmetle yad ediyorum”

10 Kasımlar Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür. Bugün O’nu en güzel anlamanın yolu, veciz bir şekilde ifade ettiği gibi “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözleriyle bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetimizi gelecek nesillerimize aynı şuur ve kararlılıkla bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve milletimizin unutulmaz lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum.”