Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Uzun'a ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret ederek bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Uzun'a ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere geldiği Bartın’da, Bartın Üniversitesini (BARÜ) ziyaret etti. BARÜ Kutlubey Yerleşkesine gelen Bakan Yardımcısı Yılmaz’ı BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Prof. Dr. Sevim Çelik karşıladı. Rektörlük makamına geçen Bakan Yardımcısı Yılmaz’a üniversite bünyesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verilerek olası iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi tüm bileşenleriyle bulunduğumuz yerden başlayarak geleceğimize katkı sunma noktasında büyük gayret gösteriyor. Bir yandan ihtisaslaşma alanımızı kapsayan çalışmalarda araştırma-geliştirme konusunda yarınlarımıza ışık tutacak çalışmalar yaparken diğer yandan ülkemize değer katacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olarak hedefimiz kazanımlarımızı sürdürülebilir bir şekilde geleceğe taşımak. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzde bizlere olan destekleri ve yakın ilgileri için Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e ve nazik ziyaretleri ile bizleri motive eden değerlendirmeleri için ise Bakan Yardımcımız Sayın Nazif Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Rektörlük makamındaki ziyaretin ardından Kutlubey Yerleşkesini gezen Bakan Yardımcısı Yılmaz, BARÜ’nün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteği ile Türkiye’nin alanındaki en kapsamlı tesislerinden birinin inşa ettiği “Engelsiz Yaşam Alanı Projesi” hakkında da bilgiler verildi.

Proje hakkında bilgiler veren Rektör Uzun, “Üniversitemiz eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetleriyle birlikte toplumsal katı alanında da gurur duyulacak işlere imza atmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan ‘Engelsiz Yaşam Alanı Projesi’ kapsamında kurulan tesiste tüm engelli bireylerin, ailelerinin, özel eğitim öğretmen ile öğrencilerinin yararlanacağı açık ve kapalı alanlar yer alıyor. Kendi içinde bütünleşik olan projeyle engelli bireylere fiziksel ve sosyal imkânlar ile eğitim imkânı sağlanacak” diye konuştu.

BARÜ bünyesindeki çalışmaları ilgiyle takip ettiklerinin altını çizen Bakan Yardımcısı Yılmaz ise yapılan bilimsel çalışmalar ve alınan başarılardan övgüyle bahsetti. Yükseköğretim kurumlarının bir şehrin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasındaki önemine de değinen Bakan Yardımcısı Yılmaz, misafirperverlikleri için Rektör Uzun’a teşekkür etti.