Bakan Tunç'tan ilk ziyaret memleketine

Adalet Bakanı ve AK Parti Eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yarın Bartın'a geliyor. Bartın siyasi tarihine yıllar sonra Bartınlı bakan olarak geçen Tunç, bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketine yapıyor. Yarın saat 10.30'da Bartın'da olması beklenen Bakan Tunç, 16.00'a kadar ilde çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek ve ardından baba ocağı Ulus İlçesine geçecek. Tüm Bartınlıları şehir girişindeki polis noktasında Yılmaz Tunç'u karşılamaya davet eden AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan 'Sayın Bakanımızın da 16 yıldan beri Bartın'da büyük bir emeği, her yatırımda imzası, alın teri ve özverisi var. Tabi kendisi ülkemizin bakanı ancak Bartın'ımıza da bakanlığının çok büyük bir katkısı olacağına inanıyorum' dedi. Bakan Tunç'un programını da aktaran Başkan Arslan, Abdipaşa bölgesine de bir Organize Sanayi Bölgesinin yapılmasının gündemde olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç'tan ilk ziyaret memleketine

Adalet Bakanı ve AK Parti Eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yarın Bartın’a geliyor. Bartın siyasi tarihine yıllar sonra Bartınlı bakan olarak geçen Tunç, bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketine yapıyor. Bakan Tunç’un Bartın ziyareti öncesi parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Tüm Bartınlıları şehir girişindeki polis noktasında Yılmaz Tunç’u karşılamaya davet etti. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve teşkilat mensuplarının da olduğu açıklamada Başkan Arslan, Yılmaz Tunç’un Bartın programını da aktararak şunları söyledi:

“14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yaptık. Milletvekili seçimleri yüzde 37 oy oranıyla AK Parti 1, CHP 1 milletvekili olarak tecelli etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Bartın’da yüzde 56.80 gibi bir oy oranı almıştı. İkinci tur seçimlerinde de Bartın’ımızdan Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 60.10 gibi bir oranla güçlü destek verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız 3 Haziran Cumartesi günü de göreve başladı ve bizlerde Bartın Teşkilatı olarak bu törene katıldık. O günkü AK Parti Bartın Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç da törende yer aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve başladığı akşam da kabineyi açıkladı. 16 yıldan beri Bartın’ımıza gece-gündüz demeden hizmet eden, bütün yatırımların altında imzası olan Yılmaz Tunç Bey’e de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Adalet Bakanı olarak kabine de yer verildi.

“İlk ziyaretini Bartın’ımıza yapacak”

Sayın Bakanımız Yılmaz Bey yaklaşık 2 haftadır da bu görevini yerine getiriyor ve kendisine görevinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabi yoğun bir temponun ardından bakan olarak ilk ziyaretini de yarın  Bartın’ımıza yapacak. Sayın Bakanımızı saat 10.30’da Bartın girişinde polis kontrol noktasında karşılayacağız. Saat 11.00’da Bartın Valiliğini ziyaret edecek. 11.30’da Bartın Belediyesini ziyaret edecek. Ardından da Bartın Adliyesini ziyaret edecek. Cuma Namazını inşallah Şadırvan Camiinde kılacak. Cuma Namazı çıkışı sonrası kısa bir esnaf ziyaretinin ardından İl Başkanlığımızı ziyaret edecek. En sonda kendi bölgesi Ulus İlçesini ziyaret edecek.

“Bartın’ımız için önemli bir dönem”

Bartın’ımız için önemli bir dönem. 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerinde Bartın Milletvekilimiz olan Yusuf Ziya Aldatmaz Bey’de Türkiye Büyük Millet Meclisindeki ihtisas komisyonlarından biri olan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda yer aldı. Sayın Vekilimize de bu görevinin hayırlı olmasını ve bu dönemde de Bartın’da başarılı bir vekillik süreci geçirmesini temenni ediyorum. Sayın Bakanımızın da 16 yıldan beri Bartın’da büyük bir emeği, her yatırımda imzası, alın teri ve özverisi var. Tabi kendisi ülkemizin bakanı ancak Bartın’ımıza da bakanlığının çok büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. Geçmişte yaptıkları yapacaklarının teminatı.

“Bartın’ımızı Türkiye’nin Yıldızı yapmak istiyoruz”

Yeni bir dönem. Seçim süreci geride kaldı. Artık icraat zamanı. Bizim bütün teşkilat olarak tek gayemiz Bartın’ımıza hizmet etmek. İnşallah bunu da bütün Bartınlı kardeşlerimizi kucaklayarak kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Cumhur İttifakının tüm paydaşlarıyla birlikte Bartın’a hizmet etmek için gece-gündüz demeden çalışmaya talibiz. Artık Bartın olarak bir bakanımız var. Her ne kadar kendisi Adalet Bakanı olsa da diğer alanlarda da Bartın’a çok büyük katkılarının olacağına canı gönülden inanıyorum. Gelişen ve büyüyen Bartın’ımıza inşallah çok daha güzel işler olacak. Biz Bartın’ın Kuzeyin Yıldızı olmasını istiyoruz. İnşallah Sayın Bakanımızın önderliğinde Sayın Milletvekilimiz ve bütün teşkilatlarımızla birlikte Bartın’ımızı Türkiye’nin Yıldızı yapmak istiyoruz.

Abdipaşa’ya Organize Sanayi Bölgesi gündemde

Şuanda düşünce safhasında ama inşallah Abdipaşa bölgemizde yeni bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturmayı planlıyoruz. İnşallah 1 veya 1,5 yıl içerisinde bunu gerçekleştireceğiz ve o bölgenin nasıl geliştiğini hep birlikte ilerleyen süreçte inşallah göreceğiz. Bütün Bartınlı hemşerilerimizi de yarın Bartın’ın girişinde polis noktasında Sayın Bakanımızı karşılamaya davet ediyoruz. Oraya gelemeyen vatandaşlarımızı da 14.00’da İl Başkanlığımıza yine Sayın Bakanımızı karşılamaya davet ediyoruz.”

“2028’de Bartın’dan 3 vekil çıkmasını arzu ediyorum”

Ardından bir gazetecinin Bakan Tunç’un ilk ziyaretinde teşkilat olarak kendisine bir talep iletilip iletilmeyeceğini sorması üzerine de Yaşar Arslan “Sayın Bakanımız Bartın’ın her köşesine hakim bizim dava arkadaşımız ve bir kardeşimiz. Tabi ki bizim yatırımlar açısından öncelik sıralarımız var. Devam eden çevre yolu ve ırmak projemiz var. Devlet Su İşleri ve Karayollarının da yatırımları var. Kozcağız ve Arıt Bölgesinde baraj projelerimiz var ki biz buraların organik tarımda gelişmesini arzu ediyoruz. Aynı zamanda yıllardan beri olmasını istediğimiz İnkumu Tüneli Projemiz var. Bartın Üniversitesiyle şehir merkezi arasında hafif raylı sistem yapılması gibi bir takım projelerimiz var. Biz devam eden yatırımların hızlı bir şekilde bitirilmesi ve Bartın’a kazandırılmasını arzu ediyoruz. Filyos Projesi bizim için çok önemli. Mutlaka bunu Bartın’a entegre etmemiz lazım. Bunun için yeni bir sanayi bölgesi oluşturmamız lazım. 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ben Bartın’ımızdan 3 vekil çıkmasını arzu ediyorum. Bunun da olacağına inanıyorum” dedi.