Bakan Tekin: 'Sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız'

Bartın dahil 81 ilde 11 Eylül'de başlayan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesi özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Şimdilerde açık liselere geçiş ortaöğretim öğrencileri arasında bir moda hâlini almış durumda. Hem daha rahat sınıf geçiyorlar orada hem de işte bu vesileyle merdiven altı kurslara ve benzeri yerlere giderek üniversiteye hazırlandıklarını varsayıyorlar' dedi.

Bakan Tekin: 'Sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız'

11 Eylül’de Bartın dahil 81 ilde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başladı. Bartın’da bu kapsamda 70 okulda 32 bin 800 öğrenci ve 2 bin 500 öğretmen ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorlu eğitim-öğretim maratonu öncesi özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.  Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcı olduklarının, bu konuda bir af gelmeyeceğinin altını bir kez daha çizen Bakan Tekin  açık liseye geçişlerin neden zorlaştığını da "12 yıllık zorunlu eğitim var, biz Bakanlık olarak zorunlu eğitimi hayata geçirmekle mükellefiz. Açık lise yapıları aslında yaygın eğitimin bir aracı olarak var. Yani bir şekilde 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayamamış, tamamlamamış kişilerin, yaşı ileride kişilerin devam ettiği, ortaöğretim diploması aldığı bir mekanizma olması lazım. Şimdilerde açık liselere geçiş ortaöğretim öğrencileri arasında bir moda hâlini almış durumda. Hem daha rahat sınıf geçiyorlar orada hem de işte bu vesileyle merdiven altı kurslara ve benzeri yerlere giderek üniversiteye hazırlandıklarını varsayıyorlar” şeklinde açıkladı.

"Çocuklarımızın cep telefonlarıyla fazla haşır neşir olmasından rahatsızız" 

Kurs adı altında izinsiz faaliyet yürüten merdiven altı yapılarla ilgili de çok ciddi bir mücadele yürüttüklerini anlatan Tekin, cep telefonu yasağı konusuna da "Eğitim öğretim sürecinin motivasyonu açısından, ilgi alakalarının dağılması açısından, dijital bağımlılıkla mücadele açısından cep telefonlarıyla çocuklarımızın fazla haşır neşir olmasından hepimiz rahatsızız” sözleriyle açıkladı. Tekin,  konunun bir de hukuki boyutu olduğunu anlatarak cep telefonuyla çekilmiş görüntüler ve kişisel verilerin mahremiyetine dair de tartışmalar olduğunu hatırlattı. Tüm bunlar ele alındığında böyle bir karar almanın doğru olacağını düşündüklerini belirten Tekin, öğretmenlerin de çocukları sosyal medya ve cep telefonu kullanmaya teşvik edecek ödevlendirme ve bilgilendirme süreçlerinden sakınmalarını istediklerini kaydetti.