Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'

Millet İttifakının diğer adayı Ceyda Halıcıoğlu ile seçim çalışmaları kapsamda Bartın merkez ve Özbaşı Köyü sakinleriyle bir araya gelen CHP Bartın Milletvekili ve Adayı Aysu Bankoğlu, 'Herkes nefessiz ama bahar havası ilaç olacak' dedi. Milletvekili Bankoğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik buhranın Bartınlıları da derinden etkilediğini belirtti.

Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'

27. Dönem CHP Bartın Milletvekili Avukat Aysu Bankoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimde tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bartın Milletvekili olarak sahalarda. Bankoğlu partisinin il örgütü üyeleri ve Millet İttifakı’nın diğer adayı Ceyda Halıcıoğlu ile Özbaşı köyünde yurttaşlarla bir araya geldi. Bankoğlu ziyaretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada; Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik buhranın Bartınlıları da derinden etkilediğini belirtti.

“Hükümet ömrünü tamamlamıştır”

Aysu Bankoğlu, Bartın CHP İl Örgütü ve Millet İttifakı’nın diğer adayı Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın’ın da bulunduğu heyetle beraber ilk olarak Özbaşı köyündeydi. CHP’li vekil Bankoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Vatandaş pahalılıktan, işsizlikten ve yıllardır çözülmeyen alt yapı sorunundan şikayetçi. Hükümetin reklamını yapıp durduğu havaalanlarının ya da hiç geçmediği köprülerin kendilerine faydası olmadığı gibi torunlarının bile borçlandırıldığı işler olduğunu çok iyi biliyor. Kahvehanelerde, bahçelerde, sokakta konuştuğumuz hemşehrilerim satın alma güçlerini her geçen gün büyük bir hızla kaybettiklerini söylüyorlar. Bir hafta içinde iğneden ipliğe tüm ürünlerin zamlandığını, çarşıya pazara gitmekten korktuklarını dile getiriyorlar. Üç tarafı denizlerle çevrili, 780 bin kilometre karelik, her tarafından bereket fışkıran, muhteşem bir insan kaynağına sahip bir ülkeyi bu hale getirmek de mucize. Her şey mi ateş pahası olur? Ekmek, süt, yumurta gibi temel gıda maddelerinden giyimden kırtasiyeye, hiçbir şeye rahatça sahip olma imkanı kalmamış halde. Özbaşı köyündeki hemşehrilerim yem fiyatlarının hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini söylüyor. Türkiye’nin her yerinde hayvancılıkla ve tarımla uğraşanlar yem, tohum, gübre ve tabii mazot fiyatlarıyla baş edemedikleri için üretimden vazgeçiyorlar. Üretimin olmadığı bir ülkede hiçbir sorunu çözemezsiniz. Bu hükümet kendi halkını desteklemek ve üretimi artırmak yerine, her fırsatta ithalatı desteklediği için bu çıkmazın içindeyiz. Asgari ücrete dahi erişememiş emeklilerimiz bu eza cefayı çekmekten bezmiş, asgari ücrete razı edilmiş yurttaş çaresiz, milyonlarca genç işsiz evlerinde umutsuz. İnsanları bu çaresizliğe mahkûm eden hükümet ömrünü tamamlamıştır. Bunun tedavisi ancak partimizin reçetesiyle mümkün olacak. Az kaldı. ”dedi.

“İlk işlerimizden birisi emeklilere bayramda 15 bin lira yatırmak”

Bankoğlu ve beraberindeki partililer Bartın Merkez’de de esnafla buluştu. Dertlerin ortak olduğunu belirten CHP’li vekil “21 yılın sonunda sanki ilk kez seçimlere katılıyormuş gibi inandırıcılıktan uzak vaatlerde bulunan hükümete haklı olarak kızgınlar. Halkımız çektiği sıkıntıları aşmak için, sorunları çözmesi için kime görev vereceğini gayet iyi biliyor. Bakın Genel Başkan’ımız Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde 2018’den beri emeklilere bayram ikramiyesi verilmeye başlandı. O gün bugündür 1100 TL olarak ödeme yapılıyor. Partimiz yıllardır enflasyona göre bu ikramiyenin artması konusunu defalarca gündeme getirdi. Ne zaman ki seçim yaklaştı, işlerin istedikleri gibi gitmediğini fark edince beş yıl sonra bu bayram ancak 2 bin lira vermeye mecbur kaldılar. Partimizin hedefi her bayram bir asgari ücret kadar ikramiye yatırmak. Bu sebeple seçim sonrasında inşallah hükümet olduğumuzda, ilk işlerimizden birisi Ramazan Bayramı’nın farkı ile birlikte Kurban Bayramı’nda 15 bin lirayı emeklilere yatırmaktır. Açlık sınırı Mart ayında 9 bin 591 TL olarak belirlenmişken, en düşük emekli maaşını şimdilik 7 bin 500 TL’ye çıkarmış olmaları da seçimden önce yurttaşın gözünü boyamak için yapılmış bir hesap aslında. Tıpkı EYT’liler için yıllardır kapıları açılmamacasına kapatarak ağır sözlerle konuyu eleştiren Cumhurbaşkanı, yine Genel Başkan’ımızın ve partimizin yoğun baskılarına dayanamayarak EYT yasasını çıkartmak zorunda kaldı. Bundan çok daha güzel ve doğru şeylerin yapılması için 15 Mayıs’ta aydınlığa uyanacağız.  Önce ve daima milletimizin refahını düşünen anlayışımızla baharları getireceğiz” dedi.

“Milletimiz için çalışmaya geliyoruz”

Bankoğlu gün sonunda deprem bölgesinden kentimize gelerek KYK yurduna yerleşmiş olan depremzedelerle birlikte iftar yaptı. Bankoğlu hükümetin 21 yıllık yönetimi esnasında tam 9 kez imar affı çıkardığını hatırlatarak “Ülkeyi yönetenler öyle şeyler söylemeye başladılar ki, yönetime talip yeni bir parti mi diye şaşkınlıkla izliyoruz. Bakın 9 kez imar affı çıkartmış olan AKP hükümeti bugün partili Cumhurbaşkanı aracılığı ile imar affını, affedilemez suçlar arasına alacağız dedi. Çok daha fazla can kaybımızın olduğunu bildiğimiz ama resmi rakamlara göre 50 bin 399 yurttaşımızı kaybettiğimizin açıklandığı bu facianın sorumluları göz göre göre niteliksiz evlerde oturulmasına razı olmuştur. Sanki bu işin sorumluları başkalarıymış gibi açıklamalar yapılıyor. Sürekli tribünlere oynamayı seven bu yönetimin bedelini; halkımız canlarıyla, mallarıyla ve kapanmayacak yaralarıyla ödediler. Bölgedeki illerden 5 milyon yurttaşımızın göç ettiğini biliyoruz. 345 bin yurttaşımız ikametgah değişimi yaptı. Bartın’da da 2 bin kadar depremzedemiz var. İkametgahını bulunduğu ile aldırmayanlar dilerse seçim bölgesine gidip oyunu kullanabilecek. Bu, depremzedeler için büyük bir külfet. YSK görevini yapma konusunda çok isteksiz. Seçmen listelerine itiraz süresini çok kısa tutmaktaki amaçları oy kullanamayacak önemli bir grup yaratmaktı. Oysa ki YSK’nın en önemli vazifesi yurttaşların oy kullanmasını sağlamaktır. En azından bulundukları ilde deprem sandıkları kurulmalıdır. Kendi bölgelerinden tercih hakkını kullanmalıdır. İftar yemeğimizde seçim güvenliğini, depremzedelere yapılması planlanan konutlara bedel ödemeden bir yaşam kurma projemizi anlattım. Herkese ama en çok da 70 gündür bölgede banyo, tuvalet ihtiyacı bile karşılanmamışken Bartın’ı evi bilip gelen yurttaşlarımızla KYK’da iftar yaptık. Dilerim hepsi bir gün tekrar kentlerine kavuşurlar. Ev, iş ve eğitim sorunlarının da çözülmesi için ciddi çalışmalar gerekiyor. Milletimiz için çalışmaya geliyoruz.”sözleriyle açıklamasını tamamladı.

 

 

Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'
Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'
Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'
Bankoğlu: 'Bahar havası ilaç olacak'