Asfalt kaplama kombine araçları alınacak

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresinin araç parkuruna Bartın'daki yollara ikinci kat sathi kaplama yapmak amacıyla son teknoloji ve donanıma sahip sathi kaplama asfalt kombine araçları alacaklarını açıkladı. Bu araçlarla yakıt tüketiminden önemli oranda tasarruf sağlanacağını ifade eden Başkan Dursun, günde 2 kilometreyi bulan sathi kaplama yapabileceğini ve bunun dışında asfalt bakım robotu da alacaklarını kaydetti.

Asfalt kaplama kombine araçları alınacak

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresinin araç parkuruna Bartın’daki yollara ikinci kat sathi kaplama yapmak amacıyla son teknoloji ve donanıma sahip sathi kaplama asfalt kombine araçları alacaklarını açıkladı. İl Özel İdaresinin Bartın’da 2 bin 330 kilometre yol ağı bulunduğunu ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun “Özel idarenin ulaşımla ilgili kırsal alanda 2330 kilometreleri bulan bir yol ağına sahip. Bu yol ağı içerisinde 2005 yılından bu güne yapılan çeşitli uygulamalar ile asfalt oranının yüzde 20’lerden yüzde 90’lara ulaştırılarak bu alanda çok önemli mesafeler alındı. Özellikle son 5 yıllık dönemde köylerimizin ulaşımdaki standardını yükseltecek yenilikleri Bartın Özel İdaresine kazandırdık.  Bunların içerisinde beton santrali ve kilitli parke taşı başta olmak üzere yine 160 ton kapasiteye sahip olan yeni asfalt plentinin de idareye kazandırarak bu alandaki büyük eksiklik giderildi. Yapılan bu modern tesislerle yüzlerce kilometre kuru beton yine yüzlerce kilometre sıcak asfalt ve kilitli parke uygulamalarını hayata geçirdik. Yapılan bu uygulamalar ile 1000 km’yi aşan uzunluktaki yollarda standart yükseltildi. Bugün almayı planlamış olduğumuz sathi kaplama kombine araçlarını da idaremize kazandırarak özellikle daha öncesinde yapmış olduğumuz sathi kaplama yollarımızın ikinci kat kaplamalarını da bu teknoloji harikası donanımlar ile zaten devam eden standart yükseltme çalışmalarımıza çok daha hızlandırarak devam edeceğiz” dedi.

“Yeni teknoloji ve donanıma sahip”

Yeni asfalt kombine aracının, özel idare araç filosuna güç kattığını belirten Dursun “Yapılan araştırmalar dahilinde hem zaman hem çalışma kapasitesi bakımından yeni teknoloji ve donanıma sahip olan bu aracı özel idare araç parkına kazandırmayı istedik. Bu noktada uygulanacak olan asfalt maliyetleri de bu tercihte önemli bir etken oldu. Ayrıca yapılacak olan ikinci kat kaplamanın sıcak asfalta oranla çok daha ekonomik olması en önemli tercih sebebi.  Alımı planlanan sathi kaplama aracı ile zamandan ve yakıt tüketiminden önemli oranda tasarruf sağlanacak. İdareye kazandıracağımız sathi kaplama aracıyla günde 2 kilometreyi bulan sathi kaplama yapabilme kabiliyetine ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Asfalt bakım robotu da alınacak

Kırsal alanda bozulan yollara yama çalışması da başlattık. Bunun yanında 2022 model son teknoloji asfalt bakım robotunu Özel İdareye kazandıracağız. Aynı zamanda Özel İdareyi 12 ay boyunca kırsalda bozulan yolların bakımı ve onarımını yapacak şekilde makina parkının güçlendirileceğiz.  Bütçe döneminde projelerimize destek veren başta AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere yine Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan'a, İl Genel Meclis Üyelerimize, AK Parti il Başkanımıza ve idaremiz teknik personellerine teşekkür ediyor, yapılan çalışmalarımızın ilimiz için hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerinde bulundu.