Arslan, Peygamberimiz, Cami ve İrşat Programına katıldı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Peygamberimiz, Cami ve İrşat' temalı programa katıldı.

Arslan, Peygamberimiz, Cami ve İrşat Programına katıldı

Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından konferans verildi.

Vali Arslan programda yaptığı konuşmada, “İnsanlığın en karanlık çağlarına bir güneş gibi doğup bütün Dünya’ya hak ve adaleti, hürriyet ve eşitliği, insan onuruna yakışan yaşama biçimini öğreterek insanlığın gönüllerine kazıyan Yüce Peygamberimizin Dünya’ya teşriflerinin yıl dönümünde sizlerle birlikte olmanın manevi huzurunu yaşıyorum.

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftasını Camiler ve Din Görevlileri haftamızla birlikte kutluyoruz. Bizim kültürümüzde geçmişten bugüne kadar camilerimiz, sadece ibadetlerimizi icra ettiğimiz bir mekân değil, aynı zamanda tarihimizin ve kültürümüzün bir arada yaşandığı merkezlerdir. Din görevlilerimiz de toplumumuzun her kesiminin her türlü ihtiyacında yardımına koşan, doğum ile ölüm arasında bizlere yol göstermeyi ve yardımcı olmayı vazife bilen gönüllü öğretmenlerdir.  Bu vesileyle, 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “Mevlidi Nebi Haftası” ile ‘‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’nın İlimiz, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

Akın: “Camiler güzel ahlakın işlendiği yerlerdir” 

Programa katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da program sonrası “Camilerimiz, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmaksızın her kesime eşit mesafede yaklaşan din görevlilerimiz vasıtasıyla toplumumuzu birleştirici özelliği ile maneviyatımızı güçlendiren, moral ve huzur veren yerlerdir. Camiler, aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz, güzel ahlakın işlendiği yerlerdir. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı ve yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaşmasını sağlayan mabetlerdir. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.