Arslan Öğretmenler Gününü kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayınlayarak Öğretmenler Gününü kutladı. Vali Arslan mesajında 'Eğitim hayatımızın vazgeçilmez neferleri öğretmenlerimiz gücünü sevgiden alan, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği kıymetli ve saygın bir mesleğin mensuplarıdırlar' dedi.

Arslan Öğretmenler Gününü kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayınlayarak Öğretmenler Gününü kutladı.  Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” unvanının verilişinin 94. yıl dönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Eğitim hayatımızın vazgeçilmez neferleri öğretmenlerimiz; gücünü sevgiden alan, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği kıymetli ve saygın bir mesleğin mensuplarıdırlar.

Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi adalet duygusu gelişmiş, vicdanlı ve insana saygılı, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, vatan, millet ve Cumhuriyet sevgisini aşılayan, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimiz her türlü saygı ve övgüye layıktırlar.

Başöğretmen Atatürk “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamış ve geleceğimizi de öğretmenlerimize emanet etmiştir.

Gelecek nesillere içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağının gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmak, onları hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde yarınlara hazırlamak; idealini ve heyecanını daima canlı tutan, kendini sürekli yenileyen öğretmenlerimizin çabaları ile mümkündür.

Bu kutsal mesleği icra ederken sorumluluğunuzu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şevkle yerine getireceğinize inanıyor, ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde canla başla çalışan öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”