Arslan, Mevlid Kandilini kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutladı.

Arslan, Mevlid Kandilini kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini kutladı. Vali Arslan mesajında şöyle dedi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru içerisindeyiz. 

Sevgi ve şefkat peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V) yaşamıyla, davranışlarıyla, sözleriyle, sabrıyla güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın, huzurun, hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır.

Mevlid Kandili, peygamberimizin örnek yaşayışını, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için önemli bir fırsattır.

Peygamber Efendimizin müstesna hayatından bize gösterdiği ve bizlere öğüt verdiği iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevmeyi bizler de en önemli vazifemiz olarak görmeliyiz.

Bu vesileyle, Milletimizin ve tüm İslam aleminin “Mevlid Kandili” ile içinde bulunduğumuz “Mevlid-i Nebi Haftası” ve “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ediyor, bu mübarek gecede edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin makbul olmasını, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”