Arslan depremzede kadınlarla buluştu

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bartın'daki depremzede kadınları için Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mehmet Rıfat Efendi Öğrenci Yurdunda düzenlenen programa katıldı.

Arslan depremzede kadınlarla buluştu

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün de destek verdiği programda “Bartın Kültürüne Hayat Veren Kadınlar” temalı fotoğraf sergisinin açılışını depremzede kadınlarımızla birlikte gerçekleştiren Vali Arslan, fotoğraf sergisi ve “Kadın Yazarlar” temalı tanıtım köşesini gezdi. 6 Şubat’ta yaşanan tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileyen Vali Arslan, el birliği ile deprem bölgesindeki yaraların sarılacağını ifade etti. Ardından depremzede kadın misafirlerimizle bir süre sohbet ederek 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayan Vali Arslan depremzede çocuklarımıza da çeşitli hediyeler verdi.

Şehit anneleri ve eşleriyle buluştu

Nurtaç Arslan ayrıca yine bu kapsamda şehit anneleri ve eşleri ile  kadın birim amirleriyle Millet Konağında bir araya geldi. Şehit aileleri ile tek tek ilgilenen ve sohbet eden Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı.

BAKKA Mart ayı toplantısına başkanlık etti  

Nurtaç Arslan aynı zamanda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2023 yılı Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Video konferansla yapılan toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri Karabük Valisi Fuat Gürel, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Ajans uzmanları katıldı. Bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu tarafından 2022 BAKAP Projeleri, TR81 Batı Karadeniz Bölge Planı (2024-2028), 2023 Turizm Teknik Destek Programı, Siber Vatan Yetkinlik Merkezleri ile ilgili hususlar ile ilgili bilgilendirme yapılmasının ardından Batı Karadeniz'i Keşfet Program Künyesi, 2022 Birim Faaliyet Raporu ve 2022 Bütçe Sonuçları Yönetim Kurulu Üyelerinin onayına sunuldu.  Toplantı, gelecek ay için planlanan çalışmalar hakkında bilgi verilmesiyle son buldu.

Erol Bulduk’a geçmiş olsun ziyareti

Arslan son olarak ise Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen elim kazada yaralanan ve kaldırıldığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gördüğü 4,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu olan maden işçisi Erol Bulduk'u Topluca köyündeki baba evinde ziyaret etti. Maden işçisi Bulduk ile bir süre sohbet eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Arslan, hayatını kaybeden tüm maden işçilerimize Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden yaralılarımıza da acil şifalar diledi.