Arslan'dan yoğun hafta sonu

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, hafta sonunu yoğun geçirdi. Bartın- Amasra-Kuruçaşile karayolunun T2 -T3 tünelleri arasında kalan Dizlermezeci, Paşalılar, Elvanlar ve Sarıderesi köylerine yapılması planlanan alternatif yan bağlantı yollarında incelemelerde bulunan Vali Arslan, Kurucaşile Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen'le de bir araya geldi.

Arslan'dan yoğun hafta sonu

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, hafta sonunu yoğun geçirdi. Vali Arslan, ilk olarak Amasra-Kuruçaşile karayolunun T2 -T3 tünelleri arasında kalan Dizlermezeci, Paşalılar, Elvanlar ve Sarıderesi köylerine yapılması planlanan alternatif yan bağlantı yollarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Arslan, Kurucaşile Kaymakamlığını da ziyaret ederek Kaymakam Muhammed Ebrar Evsen’le  ilçenin genel durumu, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında görüştü. Ardından bir dönem öğretmenevi olarak kullanılan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan hizmet binasının İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerine dönüştürülmesi amacıyla yapılan tadilat çalışmalarını da  inceleyen Nurtaç Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin'den bilgi aldı.

İl Göç Kurulu toplandı

Nurtaç Arslan aynı zamanda Valilik 15 Temmuz Toplantı Salonunda İl Göç Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıya  ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile temsilcileri katıldı. Toplantıda İl Göç İdaresi Müdür Vekili Aysun Ocak tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının yabancıların uyumuna yönelik yaptığı çalışmalar ve gündemdeki diğer konular görüşüldü.  Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon ile genel değerlendirmenin yapıldığı toplantı, görüş ve önerilerin alınmasıyla sona erdi.