Arslan'dan 18 Mart Şehitleri Anma Mesajı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Arslan'dan 18 Mart Şehitleri Anma Mesajı

Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“Bugün, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferi; tüm imkânsızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getirerek “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan, Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğinin en güzel örneğidir.

Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuş, yeniden küllerinden doğacak bir devlete güç ve moral vermiştir.

Millet olarak bize düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatanın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyi idrak etmek ve yeniden diriliş ruhunu gelecek nesillere aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”