Arslan, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı'

Aziz Milletimizin dünyaya nakşettiği benzeri görülmemiş İstiklal mücadelesinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Arslan, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı'

Aziz Milletimizin dünyaya nakşettiği benzeri görülmemiş İstiklal mücadelesinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk: "Küçük hanımlar, Küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." sözüyle de geleceğimizin yegâne teminatı olan siz çocuklarımıza ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır.

Hedefimiz sizleri ülkesini ve milletini seven, vatanı için çabalayan ve üreten, özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir.

Sevgili Çocuklar, kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin umudu ve istikbalisiniz. Unutmayın ki geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, sizlerin azmi ile ülkemiz daha da ilerilere gidecektir. Size emanet edilen bu vatana sahip çıkıp sizden sonraki nesillere layıkıyla teslim etmeniz en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının ve bütün ulusumuzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.