Anketin önde çıkan ismi Kalaycı oldu

31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti'nin yaptığı Bartın Belediye Başkanı Aday Adayları anketinde öne çıkan isim Turhan Kalaycı oldu.

Anketin önde çıkan ismi Kalaycı oldu

 

Bartın ve ülkenin başlıca gündemi olan 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimine aylar kala partiler, aday adaylıkları başvurularını kabul ediyor. Bartın’da bir ittifak olup olmayacağı ve kimlerin Belediye Başkanı adayı olacağı büyük merak konusu olurken AK Parti’de temayül yoklamasının ardından aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçildi.

AK Parti yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, temayül yoklamaları tamamlanırken, aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçildi.

Titizlikle yürütülen çalışmalarda gözler Bartın’da bir ittifak olup olmayacağı ve adayların kimler olacağında. Temayül yoklamalarının ardından anket süreci başlarken Bartın’da aday adaylığı başvurusu yapan isimler için anket yapıldı.

Aday isimlerini belirlemede önemli bir gösterge olacak anketten çıkan sonuçlar bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Erdoğan başkanlığında önümüzdeki günlerde toplanacak aday tespit komisyonunda değerlendirilecek ve adaylar 15 Aralık’tan itibaren belirlenmiş olacak.

İttifak için AK Parti ve MHP ile yürütülen heyetler arası görüşmelerde mesafe kaydedildi. Bu hafta sağlanacak temasların ardından heyetlerin liderlere sunum yapması bekleniyor. AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın diğer paydaşları ile de yerel seçimlerde iş birliği yapması ihtimali de kulislerde konuşuluyor.

AK Parti’nin netleşen adaylarını ilk etapta 15 Aralık’ta açıklaması öngörülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta gerçekleştireceği yurtdışı programlarının ardından AK Parti Genel Merkezinde aday belirleme komisyonunun çalışmaya başlaması bekleniyor. O çalışmaların ardından ise AK Parti’nin netleşen adaylarını ilk etapta 15 Aralık’ta açıklaması öngörülüyor. Ocak ayı ortasında ise AK Parti’nin seçim beyannamesi ile tüm adaylarını bir araya getireceği aday tanıtım toplantısını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Anketin önde çıkan ismi Kalaycı oldu

AK Parti’nin Bartın Belediye Başkanlığı için yapmış olduğu ankette kullanıcılar oylarını 2024’te kimin belediye başkanı olması istedikleri için kullandı. Yapılan oylamalar sonucunda AK Parti’de 5,5 yıl İl Başkanlığı yapan ve 28. Dönem Milletvekili Adayı olan Turhan Kalaycı’nın isminin öne çıktığı görüldü.

Bartın’da İl Başkanlığı yaptığı 5,5 yıl boyunca saha ziyaretleriyle esnafın ve vatandaşın yanından ayrılmayan Kalaycı, projelerini hayata geçirmek için 5 yıllık yetki istemişti. Bartın’ı daha yaşanabilir, müreffeh bir kent haline dönüştürebilmek adına yola çıktığını belirten Kalaycı, herkesin başkanı olacağını ifade ederek adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“31 Mart 2024 yerel seçimlerinin Ülkemize, Bartın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar Bartın’a hizmet etmiş tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bugün itibarıyla böyle kutsal bir makama aday adayı olan tüm aday adayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Bakanımız, Sayın Milletvekilimiz, Sayın İl Başkanımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza ve hemşerilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

“5 yıl içinde Bartınspor’a ikinci lig sözünü veriyoruz.”

Bartın’ımızı daha yaşanabilir müreffeh bir kent haline dönüştürebilmek adına, bir yola çıktık. Sorunlarımızı gayet iyi biliyoruz. Irmak ıslahı, Türkiye’de üzerinde ulaşım yapılabilen tek ırmak olan bizim ‘Gerdanlığımız ırmağımızın’ ıslahı her iki yakasından bisiklet yollarının olduğu Çağlayan’dan İnkumu’na rahatlıkla bisikletlerle  gidilebilen İnkumu’nun Bartın’ın bir mahallesi doğalgaza kavuşmuş otopark sorununu çözmüş ,duş ve lavabo sorununu çözmüş ,çöplüğü ıslah olmuş, 5 yıldızlı oteli olan bir İnkumu hayali ile yola çıktık. Çevre yolunu, trafik ve otopark sorununu halletmiş, Akmanlar Tepesinden-Kurtköyü’ne, Kozcağız ile birleşmiş, alt yapısıyla üst yapısıyla, su sorununu çözmüş, tadilattan geçmiş yeni imarıyla, yeni oto sanayisiyle, AVM’si , yürüyen merdivenleriyle, Galla Pazarındaki (otopark, lavabo, mekansal sıkıntı Wi-fi-ısınma gibi)sorunlarını çözmüş bir Bartın için, kentsel dönüşümünü başlatmış, konut açığını gidermiş ,büyük yatırımcıların gözbebeği, Boğazda yat limanı, mahallerinde semt pazarlarının ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak özellikle halkı ile bütünleşerek tertemiz bir Bartın için yola çıktık. Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu bilerek ‘ben’ merkezli değil ‘biz’ merkezli, adil bir belediyecilik için yola çıktık.

Partimin aday yapması ve hemşehrilerimizin de onayıyla 5 yıllık bir  izin istiyoruz. Herkesin başkanı olacağımızın sözünü vererek yola çıktık. 5 yıl içinde Bartınspor’a ikinci lig sözünü veriyoruz.”