AMASRA'YA İLK KRUVAZİYER TUR GEMİSİ GELİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu Limanına ilk kruvaziyer tur gemisinin Çarşamba günü geleceğini açıkladı. 866 yolcu ve 300 personeli ile ilk geminin Rusya'dan yola çıktığını ifade eden Milletvekili Tunç, 'AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde yatırım programına alıp yapımını tamamladığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Amasra Yolcu Limanı ilk misafirlerini ağırlayacak' dedi.

AMASRA'YA İLK KRUVAZİYER TUR GEMİSİ GELİYOR

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Yolcu Limanına ilk kruvaziyer tur gemisinin Çarşamba günü geleceğini açıkladı. 866 yolcu ve 300 personeli ile ilk geminin Rusya’dan yola çıktığını ifade eden Milletvekili Tunç, “AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde yatırım programına alıp yapımını tamamladığımız  ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Amasra Yolcu Limanı ilk misafirlerini ağırlayaca. Rusya’dan 866 yolcu ve 300 personeli ile yola çıkan kruvaziyer gemi, 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü 08:00-18:00 saatleri arasında Amasra limanına demirleyecek olup, böylece Amasra yolcu limanımız da ilk misafirlerini ağırlayacaktır” dedi.

“Deniz hudut kapısı ilan edildi”

Amasra Yolcu Limanının 240 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde tasarlanarak son şeklini aldığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Çalışmalarına başlanan mendirek, derinliği yer yer 30 metreyi bulan ve sanayi dalgıçlarınında desteğiyle denize indirilen beton bloklarla 240 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde tasarlanarak son şeklini almaktadır. Ayrıca turizme yönelik çalışma yapılan mendirekte, Amasra’mızın  dokusuna uygun kale surları şeklinde imalatla ziyaretçilerin gezebileceği alan oluşturulmaktadır. 2021 Kasım ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı ilan edilmiştir” şeklinde konuştu.

2023’ün ilk yıllarında birçok ülkeden yolcu ağırlayacak

Amasra’nın 2023'ün ilk aylarında da İtalya, İngiltere, İspanya, Almanya gibi ülkelerden yolcu gemileri ile Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra Tuna Nehri yoluyla Avrupa ülkelerinden yatlarla gelecek turistleri ağırlayacağını belirten Tunç, “2023'ün ilk aylarında da İtalya, İngiltere, İspanya, Almanya gibi ülkelerden yolcu gemileri ile Bulgaristan, Rusya ve Ukrayna'nın yanı sıra Tuna Nehri yoluyla Avrupa ülkelerinden yatlarla gelecek turistleri ağırlayacaktır. İlçemiz ve bölgemizin yabancı turist çekme konusunda önemli bir görev üstlenecek olan Amasra Yolcu Limanımızın Amasra ilçemize kazandırılmasında büyük destekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve dönemin Ulaştırma Bakanı  Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’a ve yolcu limanını daha güvenli hale getirecek olan yeni  mendireğin yapımındaki destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.