AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI

Amasra İlçesindeki doğalgaz töreni esnasında AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ile vatandaşlar arasında yaşanan polemiğin boyutu CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun sosyal medyadaki 'Üslup' paylaşımıyla büyüdü. Milletvekili Bankoğlu, Grup Başkanvekili Tunç'un sözlerine 'Doğruları söyleyenlere 'militan ve provakatör' diyen, yurttaşını ayıran, saygısız kafalar!' diyerek sert tepki gösterince Tunç'tan yine sosyal medya üzerinden Bankoğlu'na cevap gecikmedi. Tunç'ta Bankoğlu'na 'Sen önce kendi üslubuna bak! '5 dönemdir milletvekili seçilenin gerçek yüzünü görün' diyorsun. Önce sen bizleri 5 dönem seçenlere saygı duymayı öğren' aynı sertlikte karşılık verdi.

AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI

Amasra İlçesinde ana cadde üzerinde başlayan doğalgaz çalışmaları esnasında AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ile CHP’li kadın seçmenler arasında Amasra İlçe Devlet Hastanesi nedeniyle kısa süreli tartışma yaşandı. Kadınlar, hastanedeki doktor sorunun çözülmesini isterken doktor meselesi ve hastanedeki gelişmelerle ilgili kadınlara açıklamalar yapan Grup Başkanvekili Tunç, “Yapmayın. Amasra Hastanesi çok güzel oldu. Aynı Defne Hastanesi gibi. Bu hastanelere niye karşısın. Defne Hastanesine de karşısınız. Hastane için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyoruz. Onun sayesinde o hastane oldu. Bugün de buraya doğalgaz getirdi. Oylarımız Erdoğan’a tamam” dedi ve alandan uzaklaştı.

“Provokatörlük yapan CHP’li militan arkadaşlar var”

Daha sonra Gazeteci Halil Tekin’in kamerasına konuşan Yılmaz Tunç şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partili militan arkadaşlar var böyle araya girip provokatörlük yapan. Biz doğalgaz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetler devam edecek. Nasıl Defne’de yüzde 10 oy aldığımız halde Cumhuriyet Halk Partililerin karalamaya çalıştığı Defne Hastanesini 45 günde yapmışsak Amasra’mızın da doğalgazını kısa sürede tamamlayacağız ve Amasra’mız bölgemizin, Karadeniz’imizin, Türkiye’mizin en güzel mekanı. Çeşm-i Cihan. Dolayısıyla havası da, suyu da, denizi de temiz olması lazım. Bu anlamda da çevre yatırımlarına Amasra’da hep önem verdik. Bu anlamda da arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı, alt yapısı, üst yapısı, yolcu limanıyla Amasra’mız için çalıştık. Bu yatırımlara devam edeceğiz.

“Keşke onların milletvekili ve belediye başkanı da bir şeyler yapabilse”

Tabi burada siyasi düşüncesi farklı olan insanlar olabilir. Tabi onlara da saygı duyuyoruz. Onlar elbette ki eleştirecekler. Demokrasinin gereği bu. Biz icraat yapmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Zaten milletimiz 14 Mayıs’ta bunu gösterdi. 28 Mayıs’ta da verecekleri son kararla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok yüksek bir oranda cumhurbaşkanı seçerek ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde tüm Türkiye’de bu yatırım hamlesinin Türkiye Yüzyılının inşasının devamına yüksek bir oranla karar verecek. Tabi ki bu eleştirilere saygı duyuyoruz. Keşke onların milletvekilleri de bir şeyler yapabilse. Keşke onlarında belediye başkanları bir şeyler yapabilse. İşte seçmende onun biraz ezikliği oluyor.

“İnsanları hayal kırıklığına uğratan siyasetçilerin peşine artık takılmayın”

O seçmene de şunu diyoruz; Artık onların peşine takılmaya gerek yok. İcraat burada, hizmet burada, yatırım burada. Güzellikler burada. Kısır siyasi çekişmelerin arkasına takılıp, her seçimde kaybedip millete umut verip kazanıyor yalanlarıyla milleti heyecanlandırıp sonrasında da o yalanlar ortaya çıktığında insanları hayal kırıklığına uğratan siyasetçilerin peşine artık takılmayın. Hep beraber 28 Mayıs’ta da Amasra’da inşallah bir rekor kırabiliriz. Bartın’da da inşallah bir rekor kıracağız. Türkiye’nin en başarılı illerinden birisi olacak inşallah. Amasra doğalgazımızın hayırlı olmasını diliyorum. İlk doğalgazımızın bugün vuruldu.

“Amasra’ya doğalgaz gelmesi için çok çalıştık”

İlk kazma önemli. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Amasra’ya doğalgaz gelmesi için çok çalıştık. Enerji Bakanımız buraya geldiğinde Amasra’mız dahil olmak üzere ilçelerimizin ve beldelerimizin doğalgazı için görüşmeler yapmıştık ve 1 yıl öne çekmiştik. Kozcağız’ın çalışmaları devam ediyor. Ulus’a önümüzdeki yıl verilecek. Kurucaşile’ye de 2025 demiştik ama taşımalı bir sistemle 2024’e alınabilmesi için doğalgazın gelmesi için çalışacağız. Amasra’ya 20 kilometrelik çelik hat döşüyoruz. Bu sene 7 kilometrelik şehir içinde programımız var. İnşallah tüm mahallerimize kısa süre içerisinde doğalgazı sağlayarak daha çevreci bir yapıya, daha hesaplı, daha havası temiz bir havayı da Amasra’mızda inşallah önümüzdeki günlerde görmüş olacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok  teşekkür ediyorum.”

Bankoğlu: “Doğruları söyleyenlere “militan ve provakatör” diyen saygısız kafalar!”

İlçede bu yaşananların ardından CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Olayla ilgili videoyu paylaşan Milletvekili Bankoğlu “Üslup diyoruz ya… 5 dönemdir “millet tarafından” vekil seçilmişlerin gerçek yüzünü görün!  Yaşları, yurttaş ya da kadın olmaları, dertleri tasaları umurunda değil.  Doğruları söyleyenlere “militan ve provakatör” diyen, yurttaşını ayıran, saygısız kafalar!” diyerek Yılmaz Tunç’a sert tepki gösterdi.

Tunç: “Benim sözüm senin gibi militan kafalara”

Bankoğlu’nun bu paylaşımıyla başlayan “Üslup” tartışması Yılmaz Tunç’un paylaşımıyla da büyüdü. Bankoğlu’nun bu sözlerine aynı sertlikte karşılık veren Tunç, şunları söyledi:

“Sen önce kendi üslubuna bak! Oradaki teyzelerimize “militan, provokatör” diyen yok.

Benim sözüm, “PKK’lıdırlar fark etmez, oylarına talibiz” diyen senin gibi şehitlerimize, gazilerimize, bayrağımıza milletimize saygısı olmayan militan kafalara. Önce milletimizden ve Bartınlı hemşehrilerimizden özür dile.

“Önce sen bizleri 5 dönem seçenlere saygı duymayı öğren”

Çarpıtmakta, yalanda, iftirada üzerinize yok. “5 dönemdir milletvekili seçilenin gerçek yüzünü görün” diyorsun. Önce sen bizleri 5 dönem seçenlere saygı duymayı öğren.

Bartın halkı bizim gerçek yüzümüzü bilir. Bunu sorgulamak sizin gibi sahte yüzlerin haddi değildir. Sen git KÖLN’e orada seni bekleyen kardeşlerin var, oy kullanmaya devam ediyorlar. Biz memleketimize eserler kazandırmaya, hemşehrilerimizin her daim yanında olmaya,  Sizi üzmeye, Bartınlı hemşehrilerimizi sevindirmeye devam edeceğiz. 28 Mayıs’ta gereken cevabı aziz milletimizden ve Bartın halkından alacaksınız.”

 

 

AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI
AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI
AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI
AMASRA'DAKİ POLEMİK VEKİLLERE SIÇRADI