Amasra'da Ürün ve El Sanatları Fuarı düzenlenecek

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş yurtları Kurumu tarafından Amasra'da Ürün ve El Sanatları Fuarı düzenlenecek. 9 Eylül'de açılacak fuar tam 5 gün sürecek ve 14 Eylül'de sonra erecek. Fuarda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüşten hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek.

Amasra'da Ürün ve El Sanatları Fuarı düzenlenecek

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş yurtları Kurumu tarafından Amasra’da Ürün ve El Sanatları Fuarı düzenlenecek. 9 Eylül’de açılacak fuar tam 5 gün sürecek ve 14 Eylül’de sonra erecek. Hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin sergileneceği fuarla ilgili  şu bilgiler verildi:

“Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş yurtları Kurumu tarafından '' Bartın ili Amasra ilçesinde düzenlenecek olan Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışı 09 Eylül 2023 tarihinde saat 13:00'de Amasra Cumhuriyet Meydanında yapılacaktır. Fuar 09-14 Eylül 2023 tarihleri arasında açık kalacak ve saat 13:00-22:00 arası ziyaret edilebilecektir.

Amasra fuarında, 30 farklı iş yurdu müdürlüğünde hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, gümüşten hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenecek ve katılımcıların ilgisine sunulacaktır.

Bu organizasyonun gerçekleşmesindeki temel amaç; işbaşı mesleki eğitim kapsamında işyurdu atölyelerinde birçok hükümlü ve tutukluya verilen meslek eğitimi çalışmalarının sonucu olarak ürettikleri ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve bu faaliyetlerde üretilen ürünlerin ülkemizin farklı il ve ilçelerinde geniş katılımlı olarak düzenlenen fuarlar ile tanıtımın yapılmasıdır.”