Aldatmaz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili Aldatmaz mesajında 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin desteği ile kararlı bir şekilde 2002 yılından bu yana ise Türkiye adeta altın çağını yaşayarak Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına yani Türkiye Yüzyılı'na büyük bir aktör olarak hazırlanmıştır' dedi.

Aldatmaz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.  AK Parti Milletvekili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. kuruluş yıl dönümünü gururla kutlamaktayız. 100 yıl önce aziz milletimiz her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen bağımsızlığına kavuşabilmek için; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle neticelendirmiştir. 1071 yılında yurt edindiğimiz Anadolu’da bin yıldır türlü badireleri atlatan, tarihinde zilleti asla kabul etmeyerek 7 düvele karşı mücadele veren tarihe adını altın harfler ile kazıtan şanlı ecdadımız İstiklal Harbi ile yeni bir diriliş başlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti umut kaynağıdır”

Anadolu’nun dört bir yanında düşmana karşı amansız bir mücadele veren, Antepli Şahin Bey, Afyonlu Şükrü Bey, Fatma Bacı, Maraşlı Sütçü İmam gibi nice kahramanları bağrından çıkmıştır. ‘Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ mısralarına ilham olacak bir kahramanlık örneği sergileyen ecdat,  vatan için yardan, serden ve candan geçmişlerdir. 2200 yıllık bir devlet geleneği ve büyük bir medeniyet tasavvuru üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti; bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir. Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren Milletimizin kahraman evlatları, tarihinin her döneminde insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki bütün mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır.

“Türkiye tarihi bir atılımla muasır medeniyetler hedefine erişmiştir”

Gazi Mustafa Kemal önderliğinde düşmanın kovulmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti temeli 1. Meclis’in kahraman üyeleri tarafından ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca yine düşmanın dahili ve harici müdahalelerine karşı amansız mücadele vermiş, birçok atılımı ne yazık ki türlü bahaneler ile akamete uğratılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin desteği ile kararlı bir şekilde 2002 yılından bu yana ise Türkiye adeta altın çağını yaşayarak Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına yani Türkiye Yüzyılı’na büyük bir aktör olarak hazırlanmıştır. Türkiye Yüzyılı’nda yerli ve millilik oranı yüksek teknoloji ürünlerin her alanda boy gösterdiği, savunmadan, sağlığa Türkiye tarihi bir atılım gerçekleştirerek Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muasır medeniyetler hedefine erişmiştir.

“Gayretlerimizi sürdüreceğiz”

Türkiye bugün dünyada söz sahibi konumu tüm dünyada mazlum ve mağdurların sesi olan bir ülke olarak pozisyon almış, kendi içerisinde bir çok demokratik, ekonomik ve sosyal atılımları hayata geçirmiştir. Biz de; bu toprakları vatan yapan ecdadımızdan aldığımız ilhamla, girdiğimiz her mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracak özgüvene, dirayete, azme, kabiliyete sahip olduğumuzdan şüphe etmiyoruz. Ülkemizi daha nice başarılarla, daha nice ilklerle tanıştırarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi zirveye çıkartmakta kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun Türkiye’yi kutlu yürüyüşünden alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda 85 milyon bir ve beraber olarak, ülkemizi büyütmek ve daha da geliştirmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu cennet vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; değerli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”