Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltıda Bartın'daki gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, 31 Mart yerel seçimlerine Bartın'da Cumhur İttifakıyla girileceğini ve Bartın Belediye Başkanı ve MHP'nin Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun destekleneceğini resmen açıkladı. Milletvekili Aldatmaz 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz' diyerek tüm AK Parti teşkilatlarıyla birlikte Bartın Belediyesini Cumhur İttifakının kazanması için çalışacaklarını ifade ederken AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan 'İl Başkanı olarak benim gönlüm Bartın'da AK Parti teşkilat olarak kendi adayımızla seçime girmeyi arzu ederdi' sözleriyle aynı şekilde tüm teşkilatlarla birlikte tüm gayretleriyle çalışacaklarını söyledi.

Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'

AK Parti Bartın İl Başkanlığı Bartın’daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek Bartın’daki gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Kahvaltıda AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere teşkilat mensupları da yer aldı. Gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan İl Başkanı Arslan şöyle konuştu:

“31 Mart yerel seçim süreci herkesin malumu hızla ilerliyor. Bartın’da da 4 beldemiz, 3 ilçemiz ve 1 merkez belediyemiz var. Genel merkezimizin ön gördüğü seçim takvimimiz teşkilat olarak şuanda işliyor. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeliklerimizde süreç devam ediyor. 31 Ocak tarihi itibariyle bu süreç sona erecek. Sayın Cumhurbaşkanımız ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin en son yaptığı görüşmeler sonucunda Bartın’da Cumhur İttifakıyla seçime girilmesine karar verildi. Bu MHP’nin kurumsal kimliği altında olacak. Bartın Belediye Başkanı ve MHP’nin Adayı Sayın Hüseyin Fahri Fırıncoğlu, Cumhur İttifakının Bartın’da adayı. MHP ve Ak Parti Teşkilatlarımız komisyonlar oluşturacak ve bu süreci başarılı bir şekilde yürütüp 31 Mart akşamı Bartın’da Cumhur İttifakının adayı Fırıncoğlu’nu Bartın Belediye Başkanı olarak seçeceğiz.

“Gönlüm kendi adayımızla seçime girmeyi arzu ederdi”

İl Başkanı olarak benim gönlüm Bartın’da AK Parti teşkilat olarak kendi adayımızla seçime girmeyi arzu ederdi. Bu süreçte partimize “Ben varım” diyerek aday adayı olarak başvuran bütün kardeşlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Verilen karar bu yöndeydi. Bizde bundan sonraki süreçte tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışarak Cumhur İttifakının Bartın’da adayının kazanması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve uyum içerisinde yeni bir dönemi başlatacağız. Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç ve Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’la birlikte bu sürece katkı vereceğiz.

AK Parti tüm adaylarını 29 Ocak’ta tanıtacak

Tabi biz sadece il belediyesinde seçime girmeyeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamı 4 beldemizi de AK Parti’mize kazandıracağız. Aynı şekilde Kurucaşile ve Ulus İlçemizde de ak belediyeciliğe devam etmek ve Amasra’mızda da güzel bir teşkilat çalışmasıyla birlikte Amasra’da 5 yıllığına ak belediyeciliği başlatmak istiyoruz. İlçe ve belde belediye başkanı aday adaylıklarımızda süreç halen devam ediyor. Ama artık sona yaklaşıyoruz. Bir değişiklik olmazsa 22 Ocak’ta Genel Merkezimizde seçim beyannamesi açıklanacak. 29 Ocak’ta da tüm belediye başkan adaylarımızın tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu sürecin hem Bartın’ımıza hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”  

Aldatmaz: “Ülke olarak zor dönemlerden geçiyor”

Aynı şekilde sözleriyle gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da şunları söyledi:

“Ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Biliyorsunuz şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ülkemiz zor bir coğrafyada bulunuyor. Etrafında ne yazık ki savaşların yaşandığı bir ülkedeyiz. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Güneyimizde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Bununla ilgili silahlı kuvvetlerimiz çok ciddi mücadele ediyor. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, ülkemizde bir terör devleti oluşturmamak için tüm güçlerimizle el birliğiyle çalışıyoruz. Filistin’de aynı şekilde İsrail zulmü yaşanıyor ki bu zulmü tekrar kınıyoruz. Filistin’de akan Müslüman kanı durmalı ve özgür bir Filistin devleti kurulmalı. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz elinden gelen bütün çalışmayı yapıyor. Cumhurbaşkanımız güçlü kişiliği ve liderliğiyle tüm dünyada ön plana çıkan bir lider. Onunun liderliğinde de ülkemiz bu süreci en iyi şekilde atlatacaktır.

Emekliye yeni bir müjde yolda

Bu süreçle birlikte bir ekonomik bir sıkıntı sürecinden geçtik. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sıkıntıları da en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. Emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bununla ilgili müjdeli bir haberde yine en yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilecek.

“Cumhur İttifakıyla seçime giriyoruz”

 Biz başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerini kınayan ve örgütlerin karşısında duran bir liderin arkasında bulunuyoruz. Bunun içinde yerel seçimler bizim için çok önemli girdiğimiz tüm seçimlerden galibiyetle çıktığımız gibi bu seçimde de galip çıkmak istiyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu seçime giriyoruz. 28 büyükşehirde AK Parti, 2 büyükşehirde de MHP adayıyla bu seçime gireceğiz. Büyükşehir olmayan 51 ilimizin 5’inde MHP adayını destekleme kararı aldık. 20’den fazla ilde AK Parti adayı desteklenecek yine 20’den fazla ilde MHP ile AK Parti kendi adaylarıyla seçime girecek.

İlçelerde de ittifak gündemde

Bartın’da da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı görüşmeler sonucunda da MHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncoğlu’nu destekleyeceğiz. Ama ilçelerimiz ve beldelerimizde Bartın’da AK Parti ve MHP olarak ayrı adaylarla seçime gireceğiz. Aynı şekilde ilçelerimizde de Cumhur İttifakıyla seçime girmek için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli’nin görüşmeleri devam ediyor. Bu konuda da ilçelerimizde AK Parti’miz adayı etrafında Cumhur İttifakıyla seçime girmek istiyoruz. Beldelerimizde ise her iki partide kendi adaylarıyla seçime girecek. Cumhur İttifakının adaylarının kazanması için tüm gayretimizle çalışacağız. 3 ilçemizi almak ve 4 beldemizi de AK Parti’mize kazandırmak istiyoruz.

“Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz”

c. Biz Bartın’a hizmet etmek ve bu hizmetlerin devam edebilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bartın’a bugüne kadar 20 milyar TL’den fazla yatırım yapıldı. Çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Çevre yolumuzu başlattık. Barajlarımızı yaptık. Amasra’mıza liman yaptık. Köprü ve yol çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Tabi daha yapmamız gereken işler var. Bunun içinde yerel yönetimle hükümetimizin uyum içerisinde çalışması çok önemli. O yüzden bu yerel seçimler bizim için daha büyük anlam kazanıyor. Bu dönem daha güçlüyüz. Sayın Bakanımız Yılmaz Bey’de buradaki çalışmaları takip ediyor. Birlikte uyum içerisinde tüm teşkilatımızla birlikte bu süreci geçirmek istiyoruz.

TOKİ ile Bartın Belediyesi arasında kanalizasyon proje anlaşması

Bartın’da TOKİ konutlarımızın inşaatı devam ediyor. Bu konuda kamuoyunda eleştiriler var. TOKİ konutlarımızda 158 konut, 2 dükkan ve 1 cami inşaatımız var. Birde 424 konut, 1 cami ve 1 ticaret merkezi inşaatı olan 2. Etabımız daha var. 158 TOKİ konutunun inşaatı bitti. 424 konutun da inşaatının yüzde 85’i bitti. Müteahhittin Ağustos ayına kadar süresi var. Burada bir kanalizasyon sorunumuz var. Dallıca Köyü sakinleri paket arıtmaya karşılar. Belediyemiz ve TOKİ Başkanlığınca konutlardan Belediyemizin arıtmasına gidecek bir kanalizasyon projesi çalışması yapıldı. TOKİ bu projenin bedelini Belediyeye ödemek ve projeyi belediyenin yapmasını istedi. Şuanda bu aşamadayız. Belediye ile TOKİ arasında bir anlaşma yapılacak ve konutların kanalizasyon sorusunu çözeceğiz.

Kozcağız tarım köydeki elektrik sorunu çözülecek

Millet Bahçesi projemizin inşaatı da yüzde 80’lere ulaştı. Yakında inşallah bunların açılışını yapacağız. Biz TOKİ’deki 600 konutumuzun vatandaşlarımıza teslimi için elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz. Kozcağız’da barajımız tamamlandığında sular altında kalacak olan Boğazköy sakinleri için yine TOKİ tarafından Kozcağız’da yapılan tarım köy konutlarımız var. Bu konutlar için kuralarımız çekildi. Ancak almak istemeyen bazı vatandaşlarımız var. Bunun için yeniden kura çekilecek. Ayrıca bazı talepler var. Bu talepler TOKİ tarafından değerlendiriliyor. Yer teslimi yapıldı. TOKİ ile Enerjisa arasında bir çalışma yapılacak ve oradaki elektrik sorunu da halledildikten sonra vatandaşlarımız o konutlara da yerleşecek. Baraj alanındaki yerlerde boşaltıldığında Kozcağız’da barajımız su tutmaya başlayabilecek.

Serdarköy’e yeni cezaevi yapılacak

Çevre yolumuzun birinci etabına başlandı ve bu bittikten sonra ikinci etabı başlayacak. Çevre yolumuz Arıt’la birleşecek. Cezaevi ihalemiz gerçekleştirildi. Bartın’da bin kişi kapalı 300 kişi açık olmak üzere ve 700 kişiye iş alanı yaratacak cezaevini Serdar Köyüne yapacağız. Aynı şekilde ilimizde eğitim alanında okul inşaatlarımız devam ediyor. Bartın’daki bütün projelerimizi takip ediyoruz. Yeni projeler içinde çalışıyoruz.

Irmak ıslah projesinde Kanlıırmak kısmı 1 ay içerisinde bitecek

Bartın Irmağı ıslah projemiz devam ediyor. Bununla ilgili kamuoyunda tereddütler vardı. Kanlıırmak bölgesindeki kısmı en yakın zamanda bitireceğiz. Bu çalışma bittiğinde vatandaşlarımızın 1 ay içerisinde yapılan çalışmayı görme imkanı da olacak. Kirazlıkköprü Barajımızdan Kayadibi Köyüne kadar bir sulama projemiz var. Bu projemizde Bartın’da tarıma destek verip geliştirecek. 400 yataklı Bartın Devlet Hastanemizde 1-2 ay içerisinde bitecek. İçinde anjiyo ünitesi olacak. Artık Bartın’da anjiyo yapılması gereken hastalarımızı il dışına sevk etmek zorunda kalmayacağız. En kısa zamanda bitirip Sayın Cumhurbaşkanımızı da açılışa davet ederek yeni hastanemizi hizmete sunmak istiyoruz.”

“Aslında önceliğimiz deprem bölgesi”

Bu açıklamaların ardından Milletvekili Aldatmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesinin açılışı için bir tarif verilip verilemeyeceğine dair soruyu Aldatmaz, “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu nedenle hükümetimizin ve devletimizin önceliği deprem bölgesinde yapılacak çalışmalar. Hastanemizin artık teknolojik işleri gibi küçük işleri kaldı. Bende bir kere olsun, düzgün olsun istiyorum. Çevre düzenlemesi işi var. Bizde en kısa zamanda açılması için çalışıyoruz” sözleriyle yanıtladı.

 

Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'
Aldatmaz: 'Bizde kırgınlık, küskünlük, dargınlık olmaz'