Akşener, Bartın adaylarını tanıttı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin 81 ildeki Belediye Başkan Adaylarını tanıttı. Aday lansmanının Bartın ayağında İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, İYİ Parti Bartın Amasra Belediye Başkanı Levent Toprak, İYİ Parti Bartın Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Akman, İYİ Parti Bartın Ulus Belediye Başkan Adayı İbrahim Atay da yer aldı. Tanıtımda 2024 Yerel Seçim Beyannamesi yoksulluk, sığınmacı ve kaçak göçmen sorunu, deprem tehlikesi ve rant anlayışı olarak 4 temel sorun üzerinden anlatan Genel Başkan Akşener '1 Nisan'dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak!' dedi.

Akşener, Bartın adaylarını tanıttı

Bartın Belediye Başkan Adaylarının da katıldığı İYİ Parti Aday Tanıtım Toplantısında 81 ilin Belediye Başkan Adayları tanıtıldı.  Ankara ATO Kongre Merkezinde düzenlenen İYİ Parti Aday Tanıtım Toplantısı 81 ilden adayın katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda, İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, İYİ Parti Bartın Amasra Belediye Başkanı Levent Toprak, İYİ Parti Bartın Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Orhan Akman, İYİ Parti Bartın Ulus Belediye Başkan Adayı İbrahim Atay hazır bulundu.

Çeşitli görsel şölenlerin ardından Genel Başkan Meral Akşener, salondaki katılımcıları selamlayarak partisinin Yerel Seçim Beyannamesini de açıkladı. Yoksulluk, sığınmacı ve kaçak göçmen sorunu, deprem tehlikesi ve rant anlayışı olarak 4 temel sorun üzerinden anlatarak sözlerine devam eden Genel Başkan Akşener, “1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak!” ifadesini kullandı.

“İYİ Belediyecilik anlayışımızı konuşacağız”

Vatandaşların yaşadıkları sorunları ve bunlar için hazırlanan çözümleri kapsayan 2024 Yerel Seçim Beyannamesi; yoksulluk, sığınmacı ve kaçak göçmen sorunu, deprem tehlikesi ve rant anlayışı olarak 4 temel sorun üzerinden anlatan Genel Başkan Akşener; “İYİ Parti olarak bugün burada insan merkezli çözümlerimizi, milletimiz için hizmetlerimizi, memleketimizi ileriye taşıyacak projelerimizi, Türkiye’miz için ortaya koyduğumuz vizyonumuzu; yerel yönetimlerden başlayarak; nasıl hayata geçireceğimizi konuşacağız.  Demokrasiyi önce şehirlerimizde canlandırmayı, sosyal adaleti ve eşitliği önce şehirlerimizde sağlamayı konuşacağız. Ekonomiyi önce şehirlerimizde ayağa kaldırmayı, sığınmacı sorununu önce şehirlerimizde çözmeyi konuşacağız. Depreme ve afetlere karşı dirençli, insanımızı duyan, anlayan ve yaşatan şehirleri konuşacağız. Yetkiyi devraldığımız belediyelerimizde milletimize sunacağımız hizmetleri konuşacağız. Velhasıl, İYİ Belediyecilik anlayışımızı konuşacağız. Bu çerçevede elimde görmüş olduğunuz bu kitapçık, İYİ Parti olarak hazırladığımız 2024 Yerel Seçim Beyannamemiz’dir. Yönettiğimiz şehirlerde atacağımız somut adımları, çözümlerimizi, projelerimizi birer birer anlattık. Milletimize, memleketimize; hayırlı, uğurlu olsun!” dedi.

 “Yoksulluk Birinci Temel Sorunumuz”

İktidarın yıllardır uyguladığı politikaların sonucunda her gün büyüyen yoksulluğun birinci temel sorun olduğunu vurgulayan Genel Başkan Meral Akşener, “İYİ Parti olarak şehirlerde yoksullukla mücadelenin odağına; gençleri, çocukları, kadınları ve emeklileri aldığımızı da söyledi; Hiçbir gencin barınma sorunu yaşamaması için yönettiğimiz belediyelerde; erişilebilir, güvenli ve sağlıklı yurt imkânları sunacağız! Hiçbir gencin KYK borcu derdine düşmemesi için yönettiğimiz belediyelerde sosyal sorumluluk projelerine katılan gençlerimizin KYK borçlarını belediye olarak biz ödeyeceğiz! Hiçbir çocuğumuzun okula aç gitmemesi için yönettiğimiz belediyelerde okullarda sabah ve öğlen olmak üzere iki öğün ücretsiz yemek imkânı sunacağız! Üstelik bu yemekleri de şehirlerimizdeki kadın girişimcilerimiz ve kooperatifler aracılığıyla temin edecek, kadınların şehir ekonomisine süratle dâhil olmasını sağlayacağız! Hiçbir kadını şiddetle bir başına bırakmayacağız. Yönettiğimiz belediyelerde kuracağımız “Kadın Destek Merkezleri” ile gece veya gündüz fark etmeksizin her konuda yanlarında olacağız! Ve elbette yoksullukla mücadelede emeklilerimizi de yalnız bırakmayacağız! İktidar belli ki emeklilerimizi yoksulluğa mahkûm etmekte kararlı. Ancak biz, hiç değilse bir nebze nefes alabilmeleri için yönettiğimiz belediyelerde her emeklimizin gelirine destekler sunacağız!”

“ Sığınmacı Sayısını Süratle Azaltacağız”

Türkiye’de nereden geldikleri ve ne zaman gideceklerinin belli olmayan bir kaçak ve sığınmacı sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirten Akşener kaçak ve sığınmacıların şehirlerde gettolar oluşturmasına, minyatür Suriye’ler kurmalarına asla izin verilmeyeceğini belirterek tüm kaçak ve sığınmacı gettolarında kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağını vurguladı. Akşener; “Ülkemizdeki kaçak ve sığınmacı sorununa karşı ortaya koyduğumuz Millî Göç Doktrinimizi hayata geçirmek için ilk adımı yetkiyi aldığımız belediyelerimizde atacağız! Hani kültürümüzle yabancılaşmış malum dükkânlar, hani âdeta bir başka ülkedeymişiz gibi hissettiren sokaklar, gettolaşmış mahalleler var ya… İşte tam olarak, onların hepsini bitirmeye geliyoruz! Bu duruşumuzun, birçoklarını rahatsız ettiğini de pek tabi biliyoruz. Zaten Türk’ten ve Türklükten rahatsız olup da bizden rahatsız olmayan bir Allah’ın kulu yok. Ne diyelim? Şükürler olsun! Kent dokumuza, kültürümüze, demografimize sahip çıktığımız için elbette özür dileyecek değiliz. Türksüz bir Türkiye rüyası görenler, istedikleri kadar rahatsız olabilirler… Hiç merak etmeyin; iktidar ne kadar sorumsuz, ciddiyetsiz ve beceriksizse biz de o kadar kararlıyız!  Ana muhalefet ne kadar kör, sağır, dilsizse biz de o kadar kararlıyız! Milletimize söz olsun; İYİ Parti’nin yönettiği tüm belediyelerde kaçak ve sığınmacı sayısını süratle azaltacağız!” ifadelerini kullandı.

 Depreme Karşı Dirençli Planlama

Deprem tehlikesini de gündeme getiren Genel Başkan Akşener, durumun ciddiyetine rağmen hem yerel hem de merkezi yöneticilerin önlem almak yerine görmezden geldiklerini vurguladı. Bütüncül bir kentsel planlama ve imar politikasıyla; şehirleri depreme karşı dirençli hâle getireceklerini ifade eden Akşener; “İYİ Parti olarak yönettiğimiz belediyelerimizde her şeyden önce yaşayan, yaşatan, güvenli şehirler inşa edeceğiz. Şehirlerimizdeki fiziksel yapıyı, dirençli hâle getirmek için bina dayanıklılığını arttıracağımız teknik uygulamaları yetkiyi alır almaz hayata geçirmeye başlayacağız. Ayrıca arazi kullanımı ve yer seçimlerine özel önem vereceğimiz gibi okul, hastane gibi kamu binalarının dayanıklılık denetimlerine de hız vereceğiz. Deprem ve doğal afet riskinin yüksek olduğu yerleşim yerlerindeki yapı stoğuyla, araç ve nüfus yoğunluğunu azaltacak; bu bölgeleri milletimizin nefes alacağı park ve yeşil alanlara dönüştüreceğiz. Depreme dayanıklı konut ihtiyacının karşılamasında finansman sorunu gidermek, üretim maliyetlerini de düşürmek için çok paydaşlı çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca konut üretiminde yatay mimarinin yaygınlaşmasına, millî bir stil ve estetiğin gelişmesine de öncülük edeceğiz.”

“Rant Kovalayan Şebekeleri Çökerteceğiz”

Kentsel dönüşümü; rantı değil kamu yararını gözeten şeffaf ve katılımcı bir anlayışla gerçekleştirileceğini vurgulayan Akşener; “Milletimizi beton yığınlarına mahkûm eden rantçı ve fırsatçı yönetim anlayışına son vereceğiz. Rant kovalayan şebekeleri birer birer çökertecek, ranttan yemlenen kalemleri birer birer kıracak, rantı millete tercih eden zihniyeti şehirlerimizden söküp atacağız! İYİ Parti olarak yetkiyi aldığımız tüm belediyelerde yeşili betona çevirme sevdalılarının rahatını bozacağız! Rant arsızlarının düzenini bozacağız! Ormanlarımızı yok etmeye çalışan hainlerin tezgâhlarını bozacağız! Toprağımıza, suyumuza, havamıza sahip çıkacağız! Sokaklarımıza, mahallerimize, köylerimize sahip çıkacağız! İnsanımıza, kültürümüze, değerlerimize, sahip çıkacağız!” dedi.

“Belediyelerde Hırsızlık Konuşulmayacak!”

Genel Başkan Meral Akşener konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde rantçlık konuşulmayacak! Tarımda, sanayide, kalkınmada örnek bir belediyecilik konuşulacak! İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde hırsızlık konuşulmayacak! Şehircilikte, ulaşımda örnek bir belediyecilik konuşulacak! İYİ Parti’nin yönettiği belediyelerde yolsuzluk konuşulmayacak! Teknolojik dönüşümde, engelsiz erişimde örnek bir belediyecilik konuşulacak! Milletimizin sonuna kadar hak ettiği mutlu, huzurlu ve yaşanabilir şehirler konuşulacak! Hazır olun, 1 Nisan’dan sonra artık İYİ Parti iktidarının ayak sesleri konuşulacak!”