Akın, KöyPark'ı basına tanıttı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 26 Ağustos 2022 Cuma Günü Saat 19.00'da açılışı gerçekleştirilecek olan KöyPark ile Türk Dünyası Kültür Yolu ve Türk Dünyası Bilim İnsanları Müzesi'ni basın mensuplarına tanıttı.

Akın, KöyPark'ı basına tanıttı

 

Proje alanında basına detaylı bilgi veren Başkan Akın, açılışa tüm Bartın halkını davet etti. Tanıtım sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Büyük önem verdiğimiz bu projemizi tarihimizin iki önemli dönem noktalarından olan 26 Ağustos 1071 tarihinde Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos1922'de gerçekleşen Anadolu'yu düşman işgalinden  kurtaran Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılında hizmete sunacağız. 26 Ağustos 2022 Cuma günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan açılışla 65.000 m2 Bartın’ın en büyük parkı ve tarihimizi geleceğe taşıyacak Türk Dünyası Kültür Yolu ve Türk Bilim İnsanları Müzesi olmak üzere iki proje hizmete girmiş olacak.

Proje alanımız 65 bin metrekarelik bir bölge

Proje alanımız 65 bin metrekarelik bir bölge. Bu alanı halkımızın rahat kullanabileceği, güzel vakit geçirebileceği bir alan haline getirdik. Proje Alanımız üst kısmında, Macera parkı ve çocuk oyun parklarının bulunduğu bir alan oluşturduk. Yine aynı bölgede Okçuluk Meydanı, Güreş Meydanı bulunuyor. Türk Dünyası Bilim Adamları Müzesi’nde dünyaca ünlü 8 Türk bilim insanının balmumu heykeli ve eserleri ile tüm Türk bilim adamlarının dijital anlatımları yer alacak. Dijital anlatımların yanı sıra hologramlar, video mapping uygulamaları, sanal gerçeklik interaktif alanları olacak. 4 çadırdan oluşacak olan müze kompleksinde 2 büyük çadırda ana sergi ve interaktif sergi alanları, 1 küçük çadırda oba beyi çadırında Türk yaşamı canlandırılacak, 4. çadır da Müze Cafe olarak vatandaşlara hizmet edecek.Projemizin alt kısmında ise Üç Türk Büyüğü Alp Arsalan, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerinin bulunduğu 16 Türk Devleti Bayrakları ve onları temsilen eden Türk Askerleri heykellerinin yer aldığı Türk Dünyası Yürüyüş Yolu mevcut.  Ayrıca kanatlı hayvanların bulunduğu alan, açık kapalı piknik alanları, yöresel ürünlerin satıldığı Pazar yeri, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları, kafeterya ve tuvaletler bulunuyor. Bu projelerimizin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Projelerimizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

 

 

Akın, KöyPark'ı basına tanıttı
Akın, KöyPark'ı basına tanıttı
Akın, KöyPark'ı basına tanıttı
Akın, KöyPark'ı basına tanıttı
Akın, KöyPark'ı basına tanıttı