Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi sonrası ilk kez konuşan MHP Bartın Milletvekili Adayı ve Bartın Belediyesi Eski Başkanı Cemal Akın, 'Tabi biz burada eşit şartlarda da mücadele etmedik. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına seçime girdi. 6+1 parti vardı ve onlara rağmen oyumuzu artırdık' dedi. MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ise seçimlerin ardından yaptığı ilk değerlendirmede CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun adını anmasa da ikinci kez milletvekili olarak seçilmesiyle ilgili 'Ben inanıyorum ki 5 yılda bir, bir kere Bartın'a gelerek Bartın'da hiç kimseye dokunmamış, hiçbir acı günde, elemde ve kederde olmayan maalesef Bartın halkının tercihiyle hiçbir bedel ödemeden buradan tekrar Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 600 milletvekilinden biri olabilme şansın sahip olan vekil için acı duyuyorum. Halkım adına da açıkçası üzülüyorum' yorumunda bulundu.

Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'

Milliyetçi Hareket Partisi, hafta sonu gerçekleşen seçimlerin ardından düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ilk olarak söz alan Milletvekili Adayı Cemal Akın, Bartın’a hizmet etmeyi sürdüreceğini belirterek, “Hep birlikte huzurlu bir seçim dönemi yaşadık. Bu şekilde de devam etmesini istiyoruz. Biz belediye başkanlığı sürecinden sonra milletvekilliği adaylığımızda da bunu ifade ettim. Yine bu seçimlerde kimseyi karalamadan, iftira atmadan hareket ettik. Bu da bizler için çok önemliydi. Çünkü herkes yarın yüz yüze bakacak, kol kola girecek. Bartın nihayetinde 200 bin nüfusu olan bir il. Yine 14 yıl süren belediye başkanlığı görevini alnımızın akıyla tamamladık. Bartın’a bu süreçte 50 yıllık projeler kazandırdık. Bu projeleri yaparken zorlandık, ama yaptık. Bartın’da ilkleri yaptık. Bu yaptığımız hizmetler çok önemliydi. Bununla da halkımız bize 14 yıl, 3 dönem üst üste belediye başkanı olma şerefini verdi bize. Bu şerefi de layıkı ile taşıdık Allah’ın izniyle.” dedi.

“Hizmet etmeyi sürdüreceğim”

Partisinin Bartın’daki oylarının arttığına dikkat çeken Akın, “Ben çok sayıda seçime girdim. Her girdiği seçimde de partimizin oylarını Allah’ın izniyle artırdım. Bu seçimde de 10 bin oyumuz arttı. Bu da önemli bir artıştı. Teşkilatımız bu süreçte çok çalıştı. Bartın’a çok hizmet vereceğimizi beyan ettik. Belediye başkanlığı döneminde yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı dedik. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccühe ben teşekkürlerimiz sunmak istiyorum. İlçelerimizden, beldelerimizden, köylerimizden çok büyük destekler gördük. Bu bizim için çok önemliydi. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Tabi biz burada eşit şartlarda da mücadele etmedik. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına seçime girdi. 6+1 parti vardı ve onlara rağmen oyumuzu artırdık. Türkiye’de MHP’nin oy aldığı iller sıralamasında 5’inciyiz şu anda. Bu da davamız için, kentimiz için önemlidir. Ben bize destek gösterenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Biz hep beraber, kol kola mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımıza hizmetimizi sürdüreceğiz. Biz hizmet erleriyiz ve bu erliğimiz devam edecek. Teşkilatımızla çalışmaya devam edeceğiz. Bize de ne görev verilirse, Bartın için ne yapmamız gerekiyorsa, teşkilat için ne yapmamız gerekiyorsa, bu görevi yerine getireceğiz. Bu noktada bu iş bitti demem. Böyle huylarım yoktur. Ben hizmet etmeyi severim. Hizmet etmeyi de sürdüreceğim.” diye konuştu.

Hangişi: “Oyumuzu 10 bin 500 artırdık”

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Sezai Hangişi ise şöyle konuştu:

“Seçimi geride bıraktık. Teşkilatımız bu seçimden alnının akıyla çıktı diyebilirim. Çok güzel bir çalışma dönemi oldu. Biz üzerimize düşen görevi üst düzeyde yerine getirdik. Oyumuzu 10 bin 500 artırarak bugüne kadar Bartın’da alınabilen en büyük oyu aldık. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum, biten bir seçim yeni bir seçimin başlangıcıdır. Ülkelerin tarihi dönemleri vardır. Mesela Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u almış ve Osmanlı İmparatorluğunu zirveye taşımıştır. Örneğin Turgut Özal dönemi Türkiye için bir atılım dönemi olmuştur. 2009-2023 yılları arasında Bartın tarihine altın harflerle yazılacak.

“Başkanımız Bartın adına bir ansiklopedi yazdı”

Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Cemal Akın 2009’da seçildi ve 14 yıllık görev süresince kentleşme, çağdaşlaşma anlamında Bartın’a gereken ne hizmet varsa yaptı. Müzesinden park bahçeye, arıtmasından hava temizliğine ve su sorununun çözümüne kadar ne gerekiyorsa yapmıştır. Bu çalışma ve hizmetler ilerleyen dönemlerde çok güzel anılacaktır. Adaylar yaptıklarıyla ve yapacaklarıyla, partilerinin politikalarıyla oy ister vatandaştan. Bizde oy isterken temiz bir sayfamız vardı. Sayın Belediye Başkanımız Bartın adına bir ansiklopedi yazdı. Daha kitabının adı olmayan adaylarla yarıştık ama yine halkın takdiri. Sonuçta bu bir seçim ve halkın irade takdiri. Onlar ne derse o olur. İnşallah bundan sonraki süreçte Bartın halkının özellikle il merkezinin yapılan bu hizmetleri göz önüne alarak oy vereceğini düşünüyor ve bunu istiyorum. Bundan sonraki seçimlerde inşallah daha güzel sonuçlar alırız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Bartın halkına ve teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Fırıncıoğlu’ndan Bartın halkına teşekkür

Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise, “Bende tüm Bartın halkına, Bartın’da yaşayanlara, emeği geçenlere, gönül verenlere, oy verenlere ve oy vermeyenlere hepsine saygıyla karşılıyorum. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Özçelik: “Önceliğimiz Cumhur İttifakını yaşatmaktı”

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de şöyle konuştu:

“Milliyetçi Hareket Partisinin Bartın İl Başkanlığı olarak seçim takvimi şekillendiği andan itibaren yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyemiz, tüm ekibimizle nasıl bir kampanya sergileyelim diye toplantılar düzenledik. Almış olduğumuz kararların hepsine riayet ettik. Çok sağlıklı, olumlu ve huzurlu bir seçim kampanyası atlattık. Kadınlarımızın emeği tartışılmaz. Onlar büyük kapıları küçük anahtarlarıyla açtılar. Her evde, beldede, köyde, ilçede Milliyetçi Hareket Partisini temsil ettiler. Önceliğimiz Cumhur İttifakını yaşatmaktı. Genel Başkanımızın talimatlarıyla önceliğimiz hep Cumhur İttifakının varlığını muhafaza etmekti. Devlet bekası adına verdiğimiz bu mücadelede üstümüze düşeni Bartın İl Teşkilatı olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. İnanıyorum ki yeterli sayıda katkı sağladık.  

“Tercihleri nedeniyle halkımıza küsecek halimiz yok”

Birbirinden değerli adaylarla da Bartın’ın sıkıntı ve sorunlarının çözümünde Bartın halkının sıkıntı ve dertlerinde yardımcı olabilecek milletvekili adaylarıyla çıktık. İkisi de birbirinden kıymetli, ikisi de alanlarında en kıymetli ve tecrübelilerdi. Biz siyasettin tecrübeyle yapılabileceğine inanan bir siyasi iradeyiz. Tecrübe parayla satın alınabilen değil, yaşayarak ve bedeli ödenen bir iradedir. Bizde inanıyoruz ki tecrübeli birbirinden kıymetli adaylarımızla bu yarışta üstümüze düşeni yaptık. Eksiklerimiz olabilir. Anlatamadıklarımız olmuş olabilir. Anlattığımız ama anlaşamayanlar da olmuş olabilir. Bizi destekleyenlerden Allah bin kere daha razı olsun. Anlatamadıklarımızdan dolayı tercihleri nedeniyle halkımıza küsecek halimiz yok. Ona da saygı duyuyoruz.

Bankoğlu’na “5 yılda bir Bartın’a gelen vekil” göndermesi

Bu bizim için yeni bir başlangıçtır. Hiçbir şeyin sonu değil. Bunlar bizi daha çok diri tutacak mücadelelere başlayacağımız hareketlerdir. Dün bir mağlubiyet yaşamadık. Biz kazandık. Kazanan olduk. Ben inanıyorum ki 5 yılda bir, bir kere Bartın’a gelerek Bartın’da hiç kimseye dokunmamış, hiçbir acı günde, elemde ve kederde olmayan maalesef Bartın halkının tercihiyle hiçbir bedel ödemeden buradan tekrar Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisindeki 600 milletvekilinden biri olabilme şansın sahip olan vekil için acı duyuyorum. Halkım adına da açıkçası üzülüyorum. Çünkü bizim adaylarımız ömrünü bu işe adamış insanlardı. Onlar bulundukları bölgede ve ömürlerinde halkın en acı gününde, her anında yanında olanlardı.

“Demek ki halkımızın değer yargıları farklıymış”

Demek ki halkımızın değer yargıları farklıymış. Ama buna da kızacak bir şeyimiz yok. Saygı duyuyoruz ama bundan sonra daha çok çalışmamız gerektiğini arkadaşlarımızla bunu paylaştık. Emeği olanlardan, görünmez kahramanlarımızdan, herkesten Allah binlerde kez razı olsun. Yine önceliğimiz Cumhur İttifakını yaşatmak. Şuanda ülkemiz bir zor süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanlığımız maalesef netleşemedi. Yabancı oyların sayımıyla da sağlıklı bir sonuç çıkması bizim temennimizdir. Bunu biz ülkemiz adına, devletimizin bekası adına, milli kazanımlarımızı kaybetmemek için verdiğimiz projelerin arkasında durmak için söylüyoruz. Bizim için sonuç sandıkta çıkmazsa ikinci tura gidecektir. Dün Milliyetçi Hareket Partisi sokakta kiminle çalışıyorsa aynı insanlarla yine sahada olacağız. Sizler vesilesiyle Bartın halkına tekrar çok çok teşekkür ediyorum.”

Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'
Akın: 'Eşit şartlarda mücadele etmedik'